Gündem:
İKİNCİ İSRAİL'i KURAMAYACAKSINIZ!
İKİNCİ İSRAİL'i KURAMAYACAKSINIZ!

Emre Taner’in MİT müsteşarı olduğu 2006’da, Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlayan ‘Öcalan-Devlet’ görüşmelerinin Habur rezaleti sonrasında kesintiye uğradığını, Hakan Fidan’ın MİT müsteşarı olmasıyla birlikte görüşmelerin yeniden başladığını anımsatan Pekin, sürecin bu aşamasına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

ERDOĞAN’I İKNA SÜRECİ

“MİT müsteşarının Öcalan ile görüşmeleri sonucunda, Öcalan açılım ile ilgili bir yol haritası hazırladı ve bunu yazmış olduğu 500 sayfaya yakın bir kitapla birlikte MİT müsteşarına verdi.

Tamamı el ile yazılmıştı. Her iki doküman da, MİT ile yapılan görüşmeler sonucu, onların katkılarıyla ya da Öcalan’ı teşvik ederek hazırlanmıştı.

Sırada, bunları Erdoğan’a ve Kandil’e kabul ettirebilmek vardı. İktidar ‘açılım süreci’ için Türkiye Cumhuriyeti adına önemli tavizler vermek durumundaydı. Bunun için de Başbakan’ın bazı konularda ikna edilmesi gerekiyordu.”

KURYESİ HAKAN FİDAN

İşte bu aşamada, Öcalan’ın bizzat Tayyip Erdoğan’a mektup yazmasına karar verildiğini ifade eden Pekin, sürecin bundan sonraki aşamasının nasıl yürütüleceği, Öcalan’ın kendisine düşen rolü en iyi şekilde yerine getirmek için neler yapacağı ve daha birçok unsurun yer aldığı bu mektubun, Hakan Fidan aracılığıyla Erdoğan’a ulaştırıldığı bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Bu bilgilerin, muvazzaf olduğu dönemde Hakan Fidan tarafından kendisiyle paylaşıldığını da vurgulayan Pekin “Bu mektup nerededir? Kamuoyuna neden açıklanmamış ve gizlenmiştir? Bu mektuptan kimler bilgi sahibidir?” diye sordu. Pekin mektubun kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti. Açıklamalarının ardından, gazetecilerin sorularını da cevaplayan  Pekin, mektubun içeriğine ilişkin Fidan’ın kendisiyle hangi bilgileri paylaştığına yönelik soruya şu cevabı verdi: “Fidan’ın aktardığı bilgilere göre, sürecin Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde sonuca ulaştırılması gerektiği ve Öcalan’ın da her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğuna ilişkin ifadeler yer alıyor. Zaten o mektuptan sonra bütün işler rayına oturdu. Özerklik, heyet trafiği gibi her konuda büyük ilerlemeler sağlandı. Bizim elimizdeki bilgilere göre bütün bu tavizler önce MİT ve Öcalan tarafından müzakere edildi, sonrasında da Erdoğan’ın ikna edilmesi sağlandı.”




PERİNÇEK: BİAT MEKTUBU PROJEDEKİ GÖREVİNİ AÇIĞA ÇIKARDI

Pekin’in basın toplantısında hazır bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Öcalan’ın Erdoğan’a biat mektubunu değerlendirdi. Öcalan’ın, daha önce, kendisini enstrüman olarak tanımlayıp, devletin kendisini kullanmasını istediğini hatırlatan Perinçek, bu biat mektubuyla projedeki görevlerin açığa çıktığını vurguladı. Erdoğan’ın vatana ihanet suçu işlediğinin de altını çizen Perinçek, “bunun hesabı sorulacak” dedi. 

BIDEN'IN TORUNLARI BİLE GÖREMEYECEK

ABD’nin, Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan, Abdullah Öcalan, Barzani ve Suriye’nin Kuzeyi’ndeki PKK yapılanmasından oluşan, elindeki 5 enstrümanı İkinci İsrail’i kurmak için devreye soktuğunu vurgulayan Perinçek, “Bu ekip, patronunun paylaştırdığı rolleri oynuyor, ancak ikinci İsrail kuramayacaklar” diye konuştu. Bölge ülkelerinin birleşerek bu planı bozacağını, Tayyip Erdoğan saltanatını yıkacağını ve Vatan Partisi’nin merkezinde yer alacağı milli bir hükümetin çok kısa bir süre içinde kurulacağını vurgulayan Perinçek, Barzani’ye “ömrümüz Kürt devletini görmeye yetecek” diyen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’e de şu sözlerle karşılık verdi: “Türkiye’nin bölündüğünü torununun, torununun torunu, yedi sülalesinin dibi göremeyecek. O planları yerle bir edeceğiz!”


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ÖZEL, BAHÇELİ''yi ZİYARET EDECEK
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

Haberi Oku