Gündem:
İLKER BAŞBUĞ ADLİYE'de

İLKER BAŞBUĞ ADLİYE'de

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un geçtiğimiz Şubat ayında katıldığı bir televizyon programında FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle, 6 AKP'li isim Başbuğ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un geçtiğimiz Şubat ayında katıldığı bir televizyon programında FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle, 6 AKP'li isim Başbuğ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

“Hakaret” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na İlker Başbuğ'un ifadesinin alınması için talimat yazısı göndermesinin ardından, Başbuğ ifade vermek üzere Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne geldi.

NE OLMUŞTU?

Başbuğ geçtiğimiz Şubat ayında katıldığı programda, “25 Haziran'ı 26 Haziran'a bağlayan gece yarısı bir yasa değişikliği, torba yasalar kapsamında meclisin gündemine getiriliyor. Bu yasa teklifi ile iki şey yasalaştı. Birincisi, Askeri şahıslar askeri mahallerde işlediği suçlarla dahi özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu kanun teklifini kim hazırladı? Araştırsınlar diyorum” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Başbuğ'un bu sözlerinin ardından AKP milletvekilleri Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ ve Ahmet Aydın ile eski milletvekilleri Yahya Doğan, Mehmet Ceylan ve Ahmet Müfit Doğan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku