Gündem:
İLKER YÜCEL GÖZALTINDA!

İLKER YÜCEL GÖZALTINDA!

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Iğdır'dan dönüşte havalimanında polisler tarafından gözaltına alındı. Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yücel, ardından sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Kontrolden sonra tekrar Emniyete getirilen Yücel'in savcılığa sevkedilmesi bekleniyor. Yücel'in Aydınlık gazetesi ve kendisi hakkında yürüyen bir dava nedeniyle gözaltına alındığı, davacı tarafın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak olduğu öğrenildi. Albayrak, Aydınlık'ın 4 Şubat 2014'te yayımladığı "Bakan ve AKP zenginleri için suç örgütü fezlekesi" başlıklı haber nedeniyle Yücel hakkında dava açmıştı.

100 BİN TL ÖDENMESİ GEREKİYOR

İlker Yücel'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, konuyla ilgili şunları söyledi: "Söz konusu haberle ilgili Berat Albayrak tarafından hazırlanan, yayın çizgimize ve gerçeğe aykırı olan tekzip metnini, halkın gerçeği öğrenme hakkına bağlılığımızdan dolayı yayımlamama kararı verdik. Bu gerekçe gösterilerek önce 100 bin TL para cezası verildi ve ardından Yücel, tutuklanarak cezaevine gönderilmek üzere bugün gözaltına alındı. Kısa süre içinde cezanın ödenmesi durumunda Yücel serbest kalacaktır. Yargıda FETÖ egemenliğinin olduğu dönemde aleyhimize verilen bu kararlar kabul edilemez."

TGS: "Derhal serbest bırakılmasını istiyoruz"

Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in gözaltına alınmasına ilk tepki TGS'den geldi.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel gözaltına alınması karşısında ilk tepki Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS)'ndan geldi. TGS, twitterden yaptığı açıklamada, "Aydınlık GYY İlker Yücel Bakan Albayrak'ın şikâyetiyle gözaltına alındı. Derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." dedi.

İlker Yücel adliyede

Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yücel, ardından sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Kontrolden sonra tekrar Emniyete getirilen Yücel savcılığa sevkedildi ve az önce Iğdır Adliyesi'ne getirildi ve tutuklandı. Iğdır Cezaevi'ne götürülecek olan Yücel, karar üzerine Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Tekzip yayımlanır ama Aydınlık'a hakaret eden tekzip yayımlanmaz. Milletimizin gerçeği öğrenme hakkını savunmakta ısrar ettik. Tutuklandım."   

BANKALARIN KAPALI OLDUĞU GÜN...

Yücel adliye çıkışında gazetecilere, "FETÖ dönemindeki hakimlerin aldığı karardan dolayı tutuklandım" dedi. Yücel'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, "Mahkemeye nakit olarak 100 bin lira götürmemiz gerekiyordu. Bankalar kapalı olduğu için o kadar nakit bulunamadı. Aydınlık Gazetesindeki arkadaşlar, parayı temin etmeye çalışıyorlar. Yatırdığımız zaman çıkacak" diye konuştu.

Yücel'in tutuklandığı davada, davacı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'tı. 2014 yılında yayımladığımız "Bakan ve AKP zenginleri için suç örgütü fezlekesi" başlıklı haber nedeniyle Albayrak gazetemize dava açmıştı. Albayrak'ın gerçeği yansıtmayan ve hakaretler içeren tekzip metnini yayımlamadığı için Yücel'in tutuklanmasına karar verildi.



Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

GENERALLERİN CEZAEVİ ÇİLESİ BİTTİ
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile 28 Şubat davasında...

Haberi Oku