Gündem:
İYİ PARTİ GİK TOPLANIYOR

İYİ PARTİ GİK TOPLANIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim süreci ile ilgili "ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" vurgusu yaptı. İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını duyurdu. İYİ Parti'nin o kararı çarşamba günü Genel İdare Kurulu’nda değerlendirmesi bekleniyor. Peki CHP kanadı İYİ Parti'nin o tavrına ne diyor? Kulislerde neler konuşuluyor?

İYİ Parti kanadı tarafından altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde CHP-İYİ Parti ilişkilerinin zedelendiğini dillendiriyor. Geçtiğimiz günlerde de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hem o süreci eleştirdi hem de yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkaracakları yönünde açıklama yaptı. “Belki bizimki seçilecek. Öyle adaylar çıkaracağız ki. Mesela İzmir'de CHP ceketini assa kazanacak diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibariyle çalışıyor.

Akşener, İYİ Parti’nin seçimlere tek başına girme kararını ise, çarşamba günü Genel İdare Kurulu’nda ele alacağını söyledi. Sonrasında ise partide aday belirleme süreci başlayacak.
Peki CHP kanadı, İYİ Parti’nin o tavrını nasıl yorumluyor? CHP'li bazı kaynaklar "zamanı gelince Akşener’in tavrını değiştirebileceği " vurgusu yapıyor. “Tabanını konsolide etmeye çalışıyor, partisine hakim olduğunu göstermeye çalışıyor. Bizden çok İYİ Parti’nin ittifaka ihtiyacı olacak.” yorumu da yapılıyor.

CHP’li o isimler aynı zamanda 2019 yerel seçimlerinde Balıkesir, Denizli, Uşak ve Niğde’de İYİ Parti’nin adayları ile seçime girildiğini ancak kazanılamadığını hatırlatıyor.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku