Gündem:
İYİ PARTİ 'HAYIR' DEDİ

İYİ PARTİ 'HAYIR' DEDİ

31 Mart yerel seçimi çalışmaları kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, "Yerel seçimde iş birliği yapalım" teklifini sundu. 

Teklif sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Genel İdare Kurulu toplantısında 50 üye, Akşener'e, Özel'in seçim işbirliği teklifine ilişkin görüşlerini bildirdi.

Kritik toplantı sonrası İYİ Parti, CHP ile iş birliği yapmama kararı aldı. Oylama 35 hayır, 15 evetle sonuçlandı.

AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazetecilerin sorusu üzerine CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği önerisine Genel İdare Kurulu’ndan hayır kararı çıktığını açıkladı.

KÜRŞAT ZORLU KARARI AÇIKLADI

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kararın oy çokluğu ile alındığını belirten Zorlu, şunları söyledi:

“İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesine bir dönemde, kendisine bir çıkış yolu aradığı bir zamanda, Tür avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. Çok açık ki, İYİ Parti’yi aziz Türk milleti kurmuştur.

Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken, bu sesi duymazdan gelenler bilsinler, İYİ Parti Cumhuriyet’in yeni yüz yılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla yeni bir aydınlığı müjdeleyecektir.

Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken, bu sesi duymazdan gelenler bilsinler, İYİ Parti Cumhuriyet’in yeni yüz yılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla yeni bir aydınlığı müjdeleyecektir.

“ROTA MİLLET”

Mahalli İdareler seçimi Türk milletinin bu kötü gidişata yol açanlara mesajını vereceği bir seçim olacağı gibi; İYİ Parti açısından iktidar yürüyüşümüzde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacaktır. İşte o rota, milletimizin ta kendisidir.

“MÜSATİKİL GİRME KARARI ALINDI”

Tüm yönleriyle bütün mesele irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulu’muz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır.

Unutulmamalıdır ki, zafere giden yolda her yol mubah anlayışına karşı duruştur cesurlar hareketi. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın, ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya ve fakat milli mukaddesatımıza milletin üçüncü bir yola, bir alternatif çağrısına da sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz.

İYİ Parti olarak 2024 seçimlerine hür ve müstakil olarak, yani Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi özü başımıza gideceğiz ve seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, iyi belediyecilik parolasıyla milletimize hizmet etme sorumluluğunu inşallah onlarla paylaşacağız.”

ÖZEL 'SAYGI DUYACAĞIZ' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Antalya'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız. Önümüze bakacağız" demişti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku