Gündem:
KABİNE YARIN TOPLANIYOR

KABİNE YARIN TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın toplanıyor. Gündemde Rusya-Ukrayna savaşı ile ekonomik gelişmeler var. Savaşın taraflarının liderler zirvesini Türkiye'de gerçekleştirebilmesi için atılabilecek adımlar kabinede görüşülecek. Öte yandan enflasyonla mücadele ve yürütülen KDV denetimleri de kabinede ele alınacak.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ VE EKONOMİ GÖRÜŞÜLECEK

Rusya-Ukrayna krizi, Karadeniz’in güvenliği, ekonomi ve terörle mücadele... Kabine kritik iç ve dış başlıkları görüşmek üzere toplanıyor.

PUTİN-ZELENSKİ ZİRVESİY OLACAK MI?

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilecek. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından yaşanan bölgesel gelişmeler kabinenin ana gündemi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya liderleri ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinin yansımaları kabine toplantısında ele alınacak. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky’nin savaş dönemindeki ilk temaslarını Türkiye’de gerçekleştirmeleri için atılabilecek adımlar o toplantıda görüşülecek.

KARADENİZ'İN GÜVENLİĞİ GÖRÜŞÜLECEK

Karadeniz’in güvenliği de kabinede masaya yatırılacak. Türk sularında tespit edilen deniz mayınları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce imha ediliyor. Ancak Karadeniz'deki seyir güvenliğini tehdit eden mayınla mücadelede ek olarak yapılabilecekler toplantıda mercek altına alınacak. Tespit edilen mayınların menşei ve kim ya da kimler tarafından Karadeniz’e bırakıldığı kabinede görüşülecek.

KDV İNDİRİMİ SÜRECEK Mİ?

Kabinenin bir başka kritik başlığı ile ekonomi. Temel gıda maddelerinin ardından temizlik ürünlerinde de KDV indirimine gidildi. O indirimler 1 Nisan'da yürürlüğe girdi. O tarihten bu yana 81 ilde KDV denetimleri de sürüyor. KDV denetimlerinin sonuçları kabinede ele alınacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Enflasyonla mücadele de kabinenin gündeminde. Yüzde 60'ı aşan tüketici enflasyonuyla mücadelede atılacak adımlar ve vatandaşın alım gücünün güçlendirilmesi için yapılabilecekler kabinede ele alınacak. Bin 100 lira olan emekli ikramiyesinin bu yıl artırılıp artırılmayacağı da toplantıda görüşülecek.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku