Gündem:
KİEV'de KRİTİK ZİRVE!

KİEV'de KRİTİK ZİRVE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Kiev’de baş başa yaptıkları görüşmenin ardından imza töreni gerçekleştirdi. İki lider, imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Zelenski konuşmasında, Türkiye'ye Kırım Plaformu'na katılımı için teşekkür ederek, iki ülke arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasını tarihi bir olay olarak nitelendirdi. 

Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin Onuncu Toplantısı’na katılmak amacıyla Ukrayna’ya gelen Erdoğan, "Ziyaretimiz hassas bir döneme denk geldi. Kırım dahil olmak üzere Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğimizi tekrar etmek istiyorum," ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE HAZIR"

Türkiye'nin Moskova ile Kiev arasında arabuluculuk için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyleyen Erdoğan, "Sorunun barışçıl ve diplomatik yöntemlerle çözüleceğine inanıyoruz." vurgusunu yaptı. 

TİCARETTE HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülke arasındaki ticari hedeflere ilişkin "Ticaret hacmimizi 10 milyar dolar hedefine yükseltmek için atılabilecek adımları değerlendirdik. Salgına rağmen geçtiğimiz yıl 2 milyondan fazla Ukraynalı dostumuzu ülkemizde ağırladık. Yeni rekorlar da kıracağımıza eminim. Bugünkü toplantılarımız, ortaklığımızı daha ileri taşıma irademizin sembolüdür." dedi.  

KRİTİK GÖRÜŞME

Vladimir Zelenskiy’nin daveti üzerine, Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in Onuncu Toplantısı’na katılmak amacıyla Ukrayna’ya gelen Erdoğan, ilk olarak İkinci Dünya Savaşı’nda ölenlerin anısına yapılan Meçhul Asker Anıtı’na çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiev'de Zelensky tarafından resmi törenle karşılandı. Törenin ardından iki lider baş başa görüştü. Kritik görüşmenin 3 saat 10 dakika sürdüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik ediyor.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ÖZEL, BAHÇELİ''yi ZİYARET EDECEK
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

Haberi Oku