Gündem:
MALATYA'da ART ARDA İKİ DEPREM

MALATYA'da ART ARDA İKİ DEPREM

Malatya'da saat 17.46 sıralarında bir deprem meydana geldi. Battalgazi ilçesinde yaşanan depremin ardından AFAD verileri paylaştı.

5.2 büyüklüğündeki depremin derinliği 6.99 km olarak açıklandı.

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada, "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde, saat 17.46’da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi. saat 17:49'da 4.7 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN'DAN AÇIKLAMA

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 'Yüzeye yakın bir deprem olarak aktarıldı bize. Temennimiz şu ana kadar bize olumsuz bir şey intikal etmedi. İnşallah arkası da gelmez, temennimiz bu yönde. Şu an bir geri bildirim yok. Şu ana kadar bana ve bizim çağrı merkezlerimize gelen olumsuz bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

"ARTÇI BİR DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu bilgileri aktardı: 2023 depremi olmadan önce Pötürge'den Batı'ya doğru bir gerilimin olduğunu söylemiştik. Ben bu depremin müstakil değil bir artçı deprem olduğunu düşünüyorum. Bu depremler hasarlı binalarda zarar yol açabilir.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güner yaptığı açıklamada, "Bir artçı deprem olarak düşünüyoruz. Şu an bize bir yıkım ya da can kaybı bilgisi ulaşmadı. Umarız da ulaşmaz. Bu tür artçıların şiddetleri biraz artınca yıkımlar da söz konusu oluyor.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya İli Battalgazi ilçesinde, meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasını yaptı.
 



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
MalatyaDepremAfad
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku