Gündem:
METEOROLOJİ BÖLGE BÖLGE UYARDI

METEOROLOJİ BÖLGE BÖLGE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu havanın etkisi altında olması bekleniyor.

Marmara’nın kuzeyi, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı ve doğu kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı öngörülüyor.

Diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ege'nin doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının yarın (Cumartesi) yurt genelinde mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarların kuzey kesimlerde kuvvetli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yapılan son değerlendirmelere göre; iç batı bölgelerde yarın (Cumartesi) görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir'in güney, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

8 İL İÇİN SARI KODU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Ayfonkarahisar, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Konya, Kütahya ve Uşak için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku