Gündem:
MHP'den 3. YOL YANITI

MHP’den 3. YOL YANITI

Son olarak İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi Tolga Akalın'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Akalın, 3. yol vurgusu yaptı ve “Komşuluk yetmez. Yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var" dedi. O açıklamaya MHP’den sert yanıt geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den İYİ Parti’ye gelen yerel seçimler için iş birliği çağrısının ardından İYİ Partililerden olumsuz cevaplar gelirken, MHP kanadında da bu cevaplara tepkiler gelmişti.

Son olarak İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi Tolga Akalın'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Akalın, Twitter’dan 3. yol vurgusu yaptı ve "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, o’nu kuran Atatürk’ün izindeki Türk milliyetçisi kadroların ve cumhuriyetimizin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var!" dedi.

Akalın, "Diğer yandan tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var. Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk çağını başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır" ifadelerini kullandı.

Akalın’ın açıklamasına MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan cevap geldi.

Büyükataman, “Genel başkanımızın memleketin menfaati için yaptığı bu çağrı, şahsi menfaatlerini Türk milletinin üzerinde gören İYİ Parti’nin haddini bilmez proje artıklarını pazara dökmüştür. Türk milliyetçiliğini adeta bir maske olarak kullanıp ne kadar Türk ve Türkiye düşmanı varsa aynı çatı altında buluşmaktan rahatsızlık duymayanların Türk milliyetçilerinin evi olan MHP ile komşu olmaktan rahatsızlık duymaları İYİ Parti’nin içinde bulunduğu zilletin en açık göstergelerinden biri olmuştur" sözlerini kullandı.

Büyükataman, "HDP ile bir araya gelmekten rahatsız olmayanların yaptıkları hadsiz açıklamalarla partimizi hedef almaları aziz Türk milletinin takdirindedir” ifadelerini kullandı ve "Türk milleti HDP ile kol kola girme hevesinde olanlara yerel seçimde iradesini PKK terör örgütünün siyasi uzantısına peşkeş çekmeye hevesli olanlara unutamayacakları bir ders verecektir” ifadelerini ekledi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku