Gündem:
MUSTAFA PAMUKOĞLU'nu KAYBETTİK!

MUSTAFA PAMUKOĞLU'nu KAYBETTİK!

Görev Vakfı Başkanı, Aydınlık Gazetesi yazarı, ekonomist Mustafa Pamukoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Pamukoğlu’nun çalışma arkadaşları “Onu unutmayacağız, mücadelemizde yaşatacağız” dedi.

Görev Vakfı peş peşe gelen vefat haberleriyle sarsıldı. Ulusal Kanal Arşiv Sorumlusu Hüseyin Mert’in kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinden bir gün sonra Türkiye’nin önemli ekonomistlerinden Görev Vakfı Genel Başkanı Mustafa Pamukoğlu kalp krizi sonucu vefat etti. Pamukoğlu özellikle son yıllarda üretim ekonomisine geçiş ve yazılı basının içine girdiği ithal kağıt krizinde Görev Vakfı ile birlikte yaptığı çalışmalarla yazılı basının nefes almasında önemli görevler üstlendi.

Pamukoğlu'nun vefatını Ulusal Kanal Genel Müdürü Adnan Türkkan şu sözlerle duyurdu:

"Görev Vakfı Başkanı Mustafa Pamukoğlu'nu geçirdiği kalp krizi sonucunda kaybettik. Aydınlık yazarı, ekonomist Pamukoğlu vatansever medyanın güçlenmesi için çok emek çekti. Anısını yaşatacağız. Başımız sağolsun."

ÇAĞDAŞ SİSTEMLERE ÖNCÜLÜK YAPTI

Görev Vakfı’nda birlikte görev aldığı isimler Pamukoğlu’nun vatansever, çalışkan ve vakfa bağlı medya kuruluşlarının çağdaş sistemlere geçişindeki öncü rolüne vurgu yaptı. Görev Vakfı 2. Başkanı Erkan Önsel, Pamukoğlu’nun çok saygın bir isim olduğunu belirterek çalışmalarını kendilerine örnek aldıklarını söyledi. “Mücadelesi mücadelemizdir” diyen Önsel, Pamukoğlu için şunları söyledi:

“Mustafa Pamukoğlu Görev Vakfı’nın başkanıydı. Bizim yayın kurumlarımızın Aydınlık’ın Ulusal Kanal ve diğerlerinin çağdaş sistemlerle yönetilmesine önderlik yaptı. Yani bizi eski usüllerden kurtarıp çağdaş bir sisteme öncülük yaptı. Yayın kurumlarımızı Görev Vakfı’na bağladık şirketleştirdik ve oradan yönetiyoruz. Yeni muhasebe sistemleri oluşturarak her şeyin açık ve şeffaf hale gelmesini sağladı. Birikimli deneyimli bir insandı. Daha önceden Cumhuriyet Vakfı’nda görev yapmıştı. Oradan ayrılarak bize geldi. Vatan Partisi’ne katıldı. Diyarbakır’da milletvekili adayı da oldu. Çok değerli birikimli, aydın bir insandı. Ekonomistti. Aydınlık’taki köşelerinde Türkiye ve dünyanın durumlarıyla ilgili önemli makaleler yazdı. Kaybettik çok üzgünüz. Ama onun attığı çağdaş temeller üzerinde yükseleceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz. Mücadelesi bize örnekti. Onu unutmayacağız, mücadelemizde yaşatacağız. Çok değerli, sevecen, sıcak, insani ilişkileri yüksek, saygılı, kibar, nazik bir beyefendiydi. Türkiye’de çok saygınlık yarattı. Arkadaşları arasında da saygın bir yeri vardır. Mücadelesi mücadelemizdir. Ondan öğrendiğimiz temeli daha da yükselterek mücadele edeceğiz.”

‘DENEYLERİNDEN ÇOK YARARLANDIK’

Görev Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek, Mustafa Pamukoğlu’nun deneyimlerinden faydalandıklarını vurguladı. Pamukoğlu için “Görev Vakfı’na cansuyunu verdi” sözlerini kullanan Perinçek şunları aktardı:

Görev dediğin sessizce bir karşılık beklemeden yapılır. Görev yapmak bir hizmettir. İnsana mutluluk verir. Doyumu başka hiçbir değerle kıyaslanmaz. İşte art arda kaybettiğimiz Hüseyin Mert ve Mustafa Pamukoğlu’nu, iki güzel insanı Vatan Partisi'nde buluşturan bu özellikleriydi. Bize mutlu olmanın yolunu bellettiler. Liberalizmin şiddetli rüzgarlarının estiği bir dönemde bir toplantıda sayın Pamukoğlu'yla birlikte söyleştik. Yakışan yeriniz Parti'dir demiştim. Gerçekten de yakıştı. Üretim ekonomisinin inşası konusunda fikir geliştirdik. Görev Vakfı'na cansuyunu verdi. Deneylerinden çok yararlandık. Atılım yapacaktık. Yarım kalmadı. Katlanarak devam edecek. Kaybını duyunca şaka mı dedim. Oğlu dedi ki, bu kez güldürmedi bizi. Gece ikide eşine seslenmiş içeriden. Ambulans çağır demiş. O da sormuş. Şaka mı yapıyorsun? İki dostum, yoldaşım da görev aşklarını, gülen yüreklerini bizlere miras bıraktı. Büyüteceğiz.”

ÇALIŞKAN, SABIRLI, BİRİKİMLİ

Aydınlık Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Akkoç, Pamukoğlu’nun yazılı basının içine girdiği krizden çıkabilmek için verdiği mücadeleye vurgu yaptı. Pamukoğlu için “Vatansever bir insandı” diyen Akkoç, şunları söyledi:

“Görev Vakfı’mızın başkanı olarak özellikle Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal’ın ve medya grubumuzun gelişmesinde son yıllarda ve büyümesinde önemli katlıları oldu. Özellikle son 5 yılda bizlerin kendisiyle yoğun mesaisi oldu. Çalışkanlığı sabrı birikimiyle örnekti. Türkiye’de yazılı basının ve medyanın zor bir sınav verdiği bu süreçte bizlerle beraber büyük dirayet gösterdi. En büyük gayesi ve hedefi ülkesine ve milletine faydalı olabilmekti. Bunu başarabilmek için sürekli kafa yoruyordu ve çalışıyor üretiyordu.”

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku