Gündem:
ODATV'YE MİT SORUŞTURMASI
ODATV'YE MİT SORUŞTURMASI

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) şikayeti üzerine Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Gazeteci Ömer Ödemiş ve eski MİT mensubu Önder Sığırcıkoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

138 kişiyi katleden Suriyeli Albay Hüseyin Hormoush'u kaçırarak Suriye’ye teslim eden ve cezaevinden kaçan eski MİT mensubu Önder Sığırcıkoğlu yaşadıklarını gazeteci Ömer Ödemiş’e anlatmıştı. Odatv’de iki bölüm halinde yayınlanan haberde, eski MİT mensubu Önder Sığırcıkoğlu’nun oldukça çarpıcı açıklamaları yer aldı.

İşte bu haber MİT’i harekete geçirdi.

MİT gizli ibareli belgeyle savcılığa başvurarak söz konusu haberlerin yayından kaldırılmasını istedi. MİT ayrıca Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Gazeteci Ömer Ödemiş ve eski MİT mensubu Önder Sığırcıkoğlu’nun hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülüyor.

PEHLİVAN: "DÜNYANIN HER YERİNDE HABERDİR"

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan soruşturma kapsamında bugün savcılığa verdiği ifadede “Bir istihbaratçının ismini ve fotoğrafını vererek söyledikleri dünyanın her yerinde haberdir. Haber yapmayana da gazeteci denmez” dedi.

Eski MİT mensubu Önder Sığırcıkoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldığı da öğrenildi.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
enverun 9 yıl önce

İnsanolmaklazim

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku