Gündem:
ODTÜ'DE BERKİN PROTESTOSU, POLİS MÜDAHALESİ
ODTÜ'DE BERKİN PROTESTOSU

Gezi eylemleri sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 gündür komada sürdürdüğü yaşam mücadelesini yitiren Berkin Elvan için binlerce ODTÜ'lü öğrenci fizik bölümü önünde toplandı.

Öğrenciler dersleri boykot etti. 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Katil devlet hesap verecek',  'Berkin Elvan yaşıyor' ve 'Berkin'i mücadelemizde yaşatacağız'sloganları atılıyor.

Öğrenciler Güven Park'a doğru yürüyüşe geçti. .Hep bir ağızdan Gündoğdu Marşı söyleniyor.

Binlerce ODTÜ'lü Eskişehir yolunu trafiğe kapattı. Yoldan geçen sürücüler de alkışlar ve ıslıklarla öğrencilere destek verirken o noktada polis müdahalesi başladı.

TOMA'nın sıktığı su öğrencilerle birlikte yoldan geçen araçları da hedef aldı. Ayrıca eylemde polisin gaz fişeklerini atarken öğrencilerin üzerine doğru hedef alması dikkat çekti.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

GENERALLERİN CEZAEVİ ÇİLESİ BİTTİ
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile 28 Şubat davasında...

Haberi Oku