Gündem:
OKULLARDA YENİ DÖNEM

OKULLARDA YENİ DÖNEM

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına kısa bir süre kala, yeni eğitim dönemi için bazı yenilikler hayata geçirildi. Artık öğrenciler cep telefonlarıyla derse giremeyecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı. Tekin, "derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler. Öğretmenler de sınıfta cep telefonu ile vakit geçirmeyecekler" dedi.

Bakan Tekin, genç öğretmenlerin öğrenci ve veliler tarafından ayırt edilebilmesi amacıyla okulda önlük giymeleri için tavsiye kararında bulunduklarını da söyledi. 24 Kasım'da tüm öğretmenlere önlük hediye edileceğini belirten Bakan, "bir zorunluluk yok. İsteyen öğretmen önlük giyecek" dedi.

Bakan bir de atama müjdesi verdi. Ekim sonu itibarıyla alım takviminin ilan edileceğini, ikinci dönemde yeni öğretmenlerin görevlerine başlayacaklarını duyurdu. Özellikle yabancı dil, özel eğitim, sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine ihtiyacın yoğun olduğunu söyledi.

Ve lisede sınıfta kalmanın geri dönüşü. Bakan, mevcut durumda 50 ortalamayı tutturan öğrencinin diğer derslerdeki notuna bakılmadan sınıf geçebildiğini ifade etti. Hem öğrencilerin sınav başarı ortalamasının düşmesi hem de öğretmenlerin şikayeti üzerine konuyla ilgili tedbir alınması gerektiğini belirtti. Bakan Tekin, "Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Kesin kararlıyız" dedi. Konuyla ilgili yönetmeliğin de hazır ve yayım sürecinde olduğunu vurguladı.

Bakan, açık liselere geçişin zorlaştırılmasına da bir parantez açtı. "12.  sınıfa geçip de açık liseye kayıt yaptıran, ilk defa üniversite sınavına giren öğrencilerin oranındaki büyüklük bizi böyle bir karar almaya itti" dedi.

Açık lisenin ardından merdiven altı kurslara da kaydolan öğrencilerin sayısının arttığını belirten Bakan Tekin, "İçişleri Bakanlığımız ile de istişare halindeyiz. Yeni dönemde tedbirleri alacağız" ifadelerini kullandı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku