Gündem:
PENTAGON'un GİZLİ BELGELERİ SIZDI

PENTAGON'un GİZLİ BELGELERİ SIZDI

Ukrayna savaşında ABD'nin Kiev'e desteği sürerken, ABD Savunma Bakanlığı'nın savaşa dair hazırladığı ve gizli askeri bilgileri içeren belgeler sosyal medyaya sızdı. Pentagon sosyal medyada yer alan begeler üzerinde oynandığı belirterek, sızıntıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

RUS VE UKRAYNA TABURLARININ KONUMLARI YER ALIYOR

Rus ve Ukrayna taburlarının konumları ve boyutları... Her iki taraftaki toplam tahmini kayıplar... Silah tedarik programları, asker sayıları ve mühimmat maliyetleri... Pentagon'un Ukrayna savaşına dair günlük olarak hazırladığı gizli askeri bilgiler sosyal medyaya sızdı. Pentagon, sosyal medyada dolaşan belgelerden bazılarının üzerinde oynandığının da altını çizdi. Sızıntıya dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Pentagon'un Ukrayna savaşına dair gizli belgeleri Twitter ve Telegram'da yayınlandı. Belgelerde silah tedarik programları, asker sayıları ve mühimmat maliyetleri hakkında bilgiler bulunuyor. Şubat ayına ait olan ve gizli olarak işaretlenen belgelerden birinde, Ukrayna'nın şu anda elinde bulunan bazı batılı silah sistemlerinin miktarları, ek sistemlerin tahmini teslimatı listeleniyor.

Belgeler arasında "çok gizli" olarak işaretlenen ve 1 Mart 2023 tarihli belge ise dikkat çekti. Belge, Rus ve Ukrayna taburlarının konumlarını ve boyutlarını ve her iki taraftaki toplam tahmini kayıpları gösteriyor. Ancak bu belgedeki Ukraynalı kayıp sayıları, yetkililerin resmi açıklamaları ile örtüşmüyor. Belge 61 bin-71 bin 500 Ukraynalının çatışmalarda öldürüldüğünü söylerken, Rusya'nın kayıplarının ise 16 bin-17 bin 500 arasında olduğunu gösteriyor. Yetkililer bu rakamlarla oynandığını ve gerçeği yansıtmadığını belirtiyor.

Haberin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanlarından Mykhailo Podolyak, sızdırılan bilgilerin Rus istihbaratı tarafından "sanal sahte sızıntılar" olduğunu bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, yaptığı açıklamada Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya paylaşımlarının raporlarından haberdar olduğunu ve bakanlığın konuyu gözden geçirdiğini söyledi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku