Gündem:
PKK GÜNEYDOĞU'da SİLAH DAĞITIYOR!
PKK GÜNEYDOĞU'da SİLAH DAĞITIYOR!

TÜRKİYE, ABD OPERASYONUNU NASIL AŞAR?


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, bugün Parti’nin Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin karşı karşıya olduğu istikrarsızlık operasyonunu değerlendirdi. Perinçek’in açıklamaları şöyle:

ÖZETLER

•Son bir hafta içerisinde yaşanan gelişmelerin tek bir ortak özelliği vardır: toplumda genel bir güvensizlik ve tedirginlik ortamı yaratmak.
 
•AKP kendi içinde bölünüyor. ABD, Türkiye’yi Tayyip Erdoğan yönetimiyle denetim altında tutamayacağını biliyor.
 
•Türkiye’nin önünde iki seçenek vardır. Birinci seçenek; ABD güdümünde zorba devlet seçeneğidir.
 
•ABD, darbeyi Türk ordusunun kucağına bırakmayı planlıyor olabilir. Darbe için koşullar büyük kışkırtmalarla yaratılabilir.
 
•Vatan Partisi’nin “Halka Dayanan Güçlü Devlet” seçeneği, Türkiye’yi krizden çıkaracaktır.
 
Son bir hafta içerisinde yaşadığımız önemli gelişmeleri sıralayalım:

1.Bölge halkından edindiğimiz bilgilere göre, PKK Güneydoğu’da vatandaşa silah dağıtıyor. 

2.
Rizespor maçı sonrasında Trabzon Havalimanı’na hareket eden, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs silahlı saldırıya uğradı.

3.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki makam odasında katledildi.

4.
Tüm Türkiye’de etkisini gösteren bir günlük elektrik kesintisi, ülkemizde bugüne kadar görülmemiş bir yaygınlıkta yaşandı.

Bu olayların tek bir ortak özelliği vardır: toplumda genel bir güvensizlik ve tedirginlik ortamı yaratmak. Sıradan insanı kaygıya iten bu tür olaylar, Türkiye’yi hedef alan bir ABD operasyonuna işaret ediyor.

ZORBA DEVLET SEÇENEĞİ

Türkiye ekonomik krize girmiştir. AKP ekonomisi iflas etmiştir. Kendileri de itiraf ediyorlar. Öte yandan ABD’nin Türkiye’yi bölme planı bozguna uğradı. Bölme girişiminde çıkmaza girdikleri için şimdi onlar bölünüyorlar. AKP yönetimi kendi içinde bölünüyor. Bu koşullarda ABD, Türkiye’yi Tayyip Erdoğan yönetimiyle denetim altında tutamayacağını biliyor. 

Bu açıdan bakıldığında, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin önünde iki seçenek vardır. Birinci seçenek; ABD güdümünde zorba devlet seçeneğidir. Kemer sıkma politikalarının uygulanabilmesi için halk baskı altına alınacak ve özgürlükler yok edilecek. ABD’nin bölgedeki menfaatleri uğruna Türkiye iç kargaşalıklara sürüklenecek. Bu aşamada darbeyi Türk ordusunun kucağına bırakmayı planlıyor olabilirler. Amerikancı bir darbe içinse koşullar büyük kışkırtmalarla yaratılabilir. Ancak biz Türk ordusuna güveniyoruz. Türk ordusu böyle bir senaryoda rol almayacaktır. 

HALKA DAYANAN GÜÇLÜ DEVLET

İkinci seçenek; Vatan Partisi’nin “Halka Dayanan Güçlü Devlet” seçeneğidir. Vatan Partisi Türkiye’yi krizden çıkaracak. Krizden disiplinle çıkılır. Vatan Partisi üretim ekonomisini kuracak. Üretim ekonomisi disiplinle olur. 

Türkiye, üretime yönelmek, yerli üreticiyi gümrüklerle korumak, sanayiciyi ve tarımı desteklemek, iç pazarı genişletmek, paranın giriş çıkışını denetlemek, özetle Karma Ekonomiye geçmek zorundadır. 

Vatan Partisi devleti dolar vurguncusunun, sıcak para komisyoncusunun, rantçının elinden kurtaracak, halkı yoksullaştıran aciz devlete son verecek, yoksulun ve kimsesizin yardımına koşan güçlü devleti kuracak. Devlet otoritesi, her alan ve düzlemde halka dayandırılarak ve adalet reformu yapılarak güçlendirilecektir.

Vatan Partisi Cumhuriyet yıkıcılığına, bölücülüğe, teröre, mafyaya ve sokakta şiddete aman vermeyecek, vatandaşın huzur ve güvenini sağlayacaktır.  Vatan Partisi, vatanımızı hedef alan yabancı devlet operasyonlarına izin vermeyecektir. Bugün devlet teröre karşı acz içindedir. Vatan Partisi’nin kuracağı Milli Hükümet, bölücü teröre karşı, devletin yaptırım gücünü, milletin bütün olanaklarını seferber ederek, kararlı ve etkin biçimde uygulayacaktır. Devleti çaresizlikten ve çözülmeden kurtaracağız! Güçlü devleti kuracağız! Vatanı bölücüden, yıkıcıdan kurtaracağız!

TAYYİP ERDOĞANLAR’IN MARKASINDA BOP YAZIYOR

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. PKK’nın silah dağıtmasına ve dağıttığı silahların markalarına ilişkin soruyu Perinçek şöyle yanıtladı: 

Bu bir kesin bilgidir. Doğrudan doğruya Güneydoğu’daki yurttaşlarımızdan aldığımız bilgidir. Bir bölgeden de değil, çeşitli yörelerden aldığımız ve doğrulattığımız kesin bilgidir. Şu an bu illerde bir tedirginlik yaratmamak için illerin isimlerini söylemiyorum ama gerçek şu ki PKK Güneydoğu’da silah dağıtıyor. Bizim bildiğimiz bu gerçeği mevcut Hükümet’in bilmemesi mümkün değil. Zaten hıyanet de burada başlıyor. Hıyanet de burada başlıyor! 

Silah dağıtan bir örgütü silahsızlandıracağım masallarıyla Türk Milleti’ni aldatmaya kalkıyorlar. Ne diyorlar? Açılım: PKK silah bırakacak. Bırakmayacağı ortaya çıktı. Bırakmamanın ötesinde ABD’den aldıkları silahları Irak’tan getirip, sınırımızdan geçirerek bölgeye dağıtıyorlar. Önümüzdeki basın toplantısında size o silahların cinsleri, markaları hakkında da bilgi vereceğim ama o markadan daha önemli olan Tayyip Erdoğanlar’ın markası. BOP yazıyor üzerinde. O bir enstrüman markası. İnsanların markası olmaz. Aletlerin markası olur.





Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku