Gündem:
SES KAYITLARI SİLİNİYOR MU?
SES KAYITLARI SİLİNİYOR MU?

15 Aralık'tan sonraki ses kayıtlarına 'SİL' emri

25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna bakan savcılığın 15 Aralık'tan sonraki 'telefon dinleme, iletişim tespiti ve fiziki takip işlemlerinin sonlandırılarak imha edilmesini' istediği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar, böyle bir emirden haberi olmadığını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. Maddesi ile yetkili savcılığının İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı göndererek, 15 Aralık sonrası telefon dinleme, iletişim tespiti ve fiziki takip işlemlerinin sonlandırılarak imha edilmesini istediği iddia edildi. TMK 10. Madde ile yetkili Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar da kendisinin böyle bir konudan haberi olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer alan ve son günlerde Erdoğan ile oğlu Bilal arasında geçtiği, "Sıfırlayın..." talimatının verildiği öne sürülen ses kaydının da aralarında bulunduğu 15 Aralık 2013’ten sonraki ses kayıtların soruşturma dosyasında olmayacağı iddia edildi. Savcılığın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne TMK savcıları İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Murat Çağlak imzasıyla gönderildiği öne sürülen yazıda, “Mahkeme kararlarına istinaden yapılan telefon dinleme, iletişim tespiti ve fiziki takip işlemlerinin 15 Aralık 2013 tarihi itibariyle sonlandırılarak imha işlemlerinin Başsavcılığımız nezaretinde yapılması” ifadesi kullanıldı.

Soruşturma kapsamında polis fezlekesinin 15 Aralık 2013’te savcılığa gönderildiği de ortaya atılan iddialar arasında yer aldı. Savcılık kaynakları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının montaj olup olmadığına ilişkin de, kayıtların polis fezlekelerinde olmadığını belirtti.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku