Gündem:
ŞİMDİDE AKP BİNASINA SALDIRI

ŞİMDİDE AKP BİNASINA SALDIRI

Olay, Adana’da saat 16.00 sıralarında yaşandı. AKP Çukurova ilçe binası önüne gelen silahlı kişi parti binasına ateş açtı.

“13 EL ATEŞ EDİLDİĞİ BİLGİSİNİ ALDIK”

Saldırının ardından harekete geçen polis, isminin E.K. olduğu öğrenilen şüpheliyi yakaladı. AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Saat 16.00 sıralarında bir şahıs tarafından hedef gözetmek suretiyle Çukurova ilçe binamızın bulunduğu alana doğru 13 el ateş etmek suretiyle ilçe binamız kurşunlanmıştır. Şüpheli, mermisi bittikten sonra yol tarafından ilerleyerek ilçe binasının kapısını zorlamış, kapının kapalı olduğunu görünce elindeki silahı da kapının üzerine bırakarak olay yerinden ayrılmıştır. Saldırı ve şiddet nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Teşkilatımıza, Adana’mıza ve partimize geçmiş olsun diyoruz. Konu aydınlığa kavuşunca detaylı açıklama yaparız inşallah” dedi.

BİNA DEPREM NEDENİYLE BOŞALTILMIŞ

AKP Çukurova İlçe Başkanlığı binasının deprem sonrası meydana gelen hasar nedeniyle, daha önce boşaltıldığı kaydedildi.

Pompalı tüfekli saldırganın ateş açtığı binanın camları ve tavanında, saçma delikleri oluştuğu görüldü.

Emniyete götürülen şüphelinin işlemlerinin sürdüğü de belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “AK Parti Çukurova ilçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A. isimli şahıs tarafından pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve parti tabelasına isabet etmiştir. Fail, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesinde, AK Parti binasını bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir” denildi.

“ATATÜRK İÇİN YAPTIM” DEMİŞ

AKP Çukurova ilçe binasına saldıran kişinin yakalandığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Saldırganın polis aracı içerisinde saldırıyı neden yaptığına yönelik soruya, “Atatürk için yaptım. CHP’nin binasına sıktılar. Bilirler kimin sıktığını. Cesur olun cesur. Türkiye cesur olsun” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

ÖMER ÇELİK: ŞU PARTİYE MENSUBUM DİYE İSİM VERİYOR

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıya uğrayan parti binasını ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Çelik, saldırganın yakalandıktan sonra da aldıkları ilk bilgilere göre doğrudan AKP’ye karşı, binayı hedef alarak bu eylemi gerçekleştirdiğini söylediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

* “Ben kendim işte şu partiye mensubum diye parti ismi veriyor. Tabi o sebeple AK Parti’ye karşı olduğunu, o motivasyonla saldırıyı gerçekleştirdiğini söylüyor. Bu şahsın eyleminin kendisinin şu partiye aitim o yüzden şu motivasyonla yapıyorum demesinin şu aşamada bir önemi yok. Ama esas olan şu; işte ‘Ben televizyonlardan izliyordum AK Parti’nin bazı söylemleri sebebiyle bu eylemi gerçekleştirmek istedim’ şeklinde bir yaklaşımı var. Bunu esas olarak epeydir söylüyoruz.

* Cumhurbaşkanımıza ve partimize karşı kullanılan nefret dilinin, siyasetinin bir belli yerleri tahrik etmek amacına muatıf olduğunu ifade ediyoruz. Eğer siyasi partilere yapılan saldırılara, sivil siyasetin her türlü saldırıdan tacizden korunması gerektiği çerçevesinde biz karşı durmuştuk.”

“DOĞRUDAN AK PARTİ’Yİ HEDEF ALMAK İÇİN EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ”

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

* “Her ne saldırı olursa olsun, nasıl gerçekleşirse gerçekleşsin, hangi provokasyon olursa olsun hiçbir şekilde bundan geri adım atmadan sandığa doğru giderken bütün provokasyonlarla mücadele ederek hep birlikte bu seçim çalışmalarını yürüteceğiz. Demokrasimiz güçlüdür. Sandık siyaseti Türkiye’de son derece güçlüdür. AK Parti 20 yıldır sandık ve demokrasi yoluyla mücadelesini veren, çok güçlü bir parti. AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın bu mücadelesi güçlü bir şekilde sürecek. Hem emniyet güçlerimiz, hızlı bir şekilde yakaladılar. Sorgusu da yapılıyor. İlk ortaya çıkan çerçevede doğrudan AK Parti’yi hedef alarak, bu eylemi gerçekleştirdiğini ifade ediyor.

* AK Parti’yi bilerek buraya dönük olarak bu silahlı saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Gördüğünüz gibi teşkilatlarımız her zamanki gibi sokakta. Çukurova ve Adana teşkilatımız Türkiye’nin her tarafındaki teşkilatımız seçime giderken bu tip provokasyonlar olacağını bilen bir kadroyuz. Geçmiş yıllardan beri bunun mücadelesini verdik. O sebeple bu saldırganı hızlı bir biçimde yakalayan emniyet güçlerimize teşekkür ediyoruz. Adana güvenli bir şehirdir. Her türlü saldırıya, provokasyona karşı biz sandığa giderken demokratik mücadelemizi en güçlü şekilde sürdüreceğiz.

* Bundan sonrasında da daha güçlü bir şekilde sokaklarda, meydanlarda olup vatandaşlarımızla daha çok buluşacağız. Türkiye’nin güvenlik güçleri, sandığın korunması demokratik süreçlerin korunması konusunda son derece hassas. Bundan sonrasında da herkese şunu ifade etmek istiyoruz; özellikle son 1 haftadır, 10 gündür birkaç kez de uyarılarda bulundum. Terör örgütlerine söylenmeyen sözleri, birilerinin söylemekten sakındığı sözleri Cumhurbaşkanımıza, partimize karşı Cumhur İttifakı’na karşı kullanmalarının başlı başına bir provokasyon olduğunu ifade etmiştim. Umarım bundan sonra da herkes daha dikkatli olur. Teşkilatlarımız sahadadır. İnşallah 14 Mayıs seçimlerinde de bir demokrasi zaferine imza atmak üzere faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Hepimize geçmiş olsun.”

TAHKİKAT BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada “AK Parti Adana Çukurova İlçe Başkanlığı Binasına yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırı ile ilgili resen tahkikat başlatılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alınmış olup soruşturma titizlikle yürütülmektedir.” dedi.

VALİLİKTEN YENİ AÇIKLAMA

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AK Parti Çukurova ilçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A. isimli şahıs tarafından pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve parti tabelasına isabet etmiştir. Fail, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesinde, AK Parti binasını bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.”

GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

AKP ilçe binasına yapılan saldırı sonrası siyasetçilerden geçmiş olsun mesajları geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Ak Parti Çukurova İlçe Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, zaten son günlerde yeterince yara alan demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Tüm Ak Parti teşkilatlarına geçmiş olsun.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınıyorum. AK Parti’ye ve teşkilatlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizin ve siyasetin şiddetten arındırılması için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku