Gündem:
SOMA HALKI GÜL'E DEFOL DEDİ
CUMHURBAŞKANI MADENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Akhisar Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Gül ve Çiçek daha sonra Soma'ya hareket etti.

Soma'daki maden faciasında yaralananları Akhisar Devlet Hastanesi'nde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisalıların ilgisi ile karşılandı. Gül, hastaneden ayrılırken makam aracının camını açıp vatandaşlara el sallayarak "Allah sabırlar versin bir daha böyle acıları yaşamayalım"diye seslendi.

Soma'daki maden faciasında yaralanan ve Akhisar Devlet Hastanesi'ne getirilen 16 yaralıdan biri taburcu edilirken 5'i başka hastanelere sevk edildi. Bugün hastande  yaralıları tek tek ziyaret eden ve acil şifalar dileyen Gül'e Başhekim Op. Dr. Erol Karaca, yaralılar hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık otuz dakika hastanede kaldıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri arasında hastaneden ayrılan Gül, kendisini bekleyen vatandaşlara otomobilin camını açarak sabırlar diledi. Gül, "Allah sabırlar versin. Bir daha böyle acılar yaşamayalım" dedi. Hilaliye Caddesi boyunca halkı selamlayan Abdullah Gül, Akhisar'dan ayrılıp Soma İlçesi'ne hareket etti.

Gül gelmeden önce çevre binaların çatılarında ve etrafta keskin nişancıların özel güvenlik önlemi aldığı, bazı korumaların şemsiye ile tedbir aldığı görüldü.

ACI NOT

maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden birinin avucunda bulunan kağıtta "Oğlum, hakkını helal et" yazdığı görüldü.

ABDULLAH GÜL MADEN OCAĞINA GELDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, facianın yaşandığı madene geldi. Abdullah Gül madene gelmeden önce madenin çevresinde vatandaşlar alandan çıkarıldı.

Soma'da işçilerin bedenlerinin madenden çıkarılması sürerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti öncesinde maden sahasından çıkarılmak istenen yakınlarla askerler arasında gerginlik yaşandı.

Abdullah Gül maden ocağının girşinde ise, hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından protesto edildi. Bir işçi 'Taşeron istemiyoruz' diye bağırdı."Taşeron istemiyoruz" diyen vatandaşlar, Gül'e "Bu kadar koruma niye? Kimden korkuyorsun?" diye sordu.

Önlemlere tepki gösteren madenci yakınları, Gül'e "Senin yüzünden ekipler çalışmıyor. Bize polis değil, kurtarma ekibi lazım. Defol git buradan" dedi.







Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku