Gündem:
SURİYE: 'BM, TÜRKİYE'Yİ KINAMALI'
SURİYE: "BM, TÜRKİYE'Yİ KINAMALI"

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi, Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Uluslararası Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği mektupta Türkiye'nin Suriye'de rejim karşıtlarına destek verdiğini ileri sürerek kınanmasını istedi.

Caferi mektubunda; "Suriye Arap Cumhuriyetinde Kaide Örgütüne bağlı terör gruplarının bulundukları terör faaliyetleri ve Türkiye hükümetinin bu terör grupları ve terörlerini desteklemede doğrudan bağlantısı ile ilgili daha önce gönderdiğimiz mektuplara ek olarak Suriye hükümetinin talimatları gereğince sizlere şunları belirtmek istiyorum..." dedi.

SANA'nın aktardığı habere göre Caferi; bölgede kimi ülke rejimlerinin bölge ve haricinde Suriye'deki krize siyasi çözümü baltalamak için harcadığı süre gelen çabaları, şiddet ve terör seçeneğini üstlenmede ısrarcı davranmaları çerçevesinde çoğu üyeleri “Nusra Cephesi ve İslami Ordu” olarak bilinen muhalif silahlı gruplara,Türkiye'nin lojistik ve askeri destek sunduğunu belirtti.

Türkiye hükümetinin bu tutumunun bölgede terörü destekleyici tutumunun bir devamı olup El Kaide ve ona bağlı örgütlere askeri destek sunmasındaki rolünün kanıtı olduğuna vurgu öne süren Caferi; Türkiye hükümetinin bu tutumunun uluslar arası kanunlar BM misakı ile ülkeler arası anlaşmaları ihlal ettiğini savundu.

Caferi, Türkiye'nin binlerce muhalif grupları Suriye’ye geçişini kolaylaştırması, para, silah ve diğer destek şekillerini sunmasının terörle mücadeleyle ilgili uluslararası anlaşmalara açık bir ihlal sayıldığını söyledi.

Caferi, Suriye Arap Cumhuriyetinin güvenlik konseyinden bu terörist saldırıyı ve Türkiye’nin buna karışmasını kınamasını talep ettiğinin altını çizdi.



ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku