Gündem:
SURİYE'DE SEÇİM GÜNÜ
SURİYE'DE SEÇİM GÜNÜ

Suriye’de halk, bugün devlet başkanlığı için sandığa gidiyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad eşi Esma Esad ile birlikteki Şam'daki bir okulda oyunu kullandı.

Muhalefet ve Batı’nın tanımadığı seçimlerde favori olan Beşar Esad’ın iki rakibi var. Esad’a karşı işadamı ve eski bakan Hasan El Nuri ile eski milletvekili Mahir el Haccer yarışacak.

İsyanın başladığı 2011’den bu yana 160 bin kişinin yaşamını yitirdiği savaş nedeniyle 2 milyonu sığınma kamplarında yaşayan Suriye halkından yalnızca rejimin kontrolündeki bölgelerde sandığa gidilecek olması seçimlerin meşruiyetine gölge düşürüyor. Fransız Le Figaro gazetesine konuşan 54 yaşındaki El Nuri “Esad’la politikalarımız farklı ama Esad’a karşı değilim. Özellikle ekonomi politikalarının kötü olduğunu düşünüyorum” dedi.

AP’ye konuşan 43 yaşındaki el Haccer ise terörizme karşı mücadele ve ulusal egemenlik konularında Esad hükümetine katıldığını ancak bunların dışındaki konularda ayrıştığını ifade etti.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Suriye'de oy verme işlemi Rakka kenti hariç 13 kentte 07:00'de başladı. Ülke genelinde 9 bin 601 merkezde 11 bin 776 sandıkta oy verme işlemi sabah saat 07.00'da başlarken halk oy verme merkezine sadece kimlik kartlarıyla gidiyor.
Başkent Şam'da halk meclisinde kurulan sandık başına gelen Suriyeliler, cumhurbaşkanlarını seçmek için sandık başına geldi.

Ülkede oy işlemi gelende rejimin kontrolünde olan bölgelerde kullanılırken toplu taşıma araçlarının halka hizmet vermeyeceği ifade ediliyor.


Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
SURİYEDE SEÇİM GÜNÜ
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku