Gündem:
TGB KADIKÖY'DE BİNLERCE YURTSEVER İLE YÜRÜDÜ
Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Kadıköy'ü sokağa döktü.

İşçi Partili Belediye Başkan adaylarıyla birlikte yolsuzluk ve rüşveti protesto eden binlerce kişi "Hırsız Tayyip istifa" sloganlarıyla tek ses oldu

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), yolsuzluk ve rüşvet soruşturması, Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ve soruşturma kapsamında tutuklananların tahliyelerini protesto etmek için, dün Kadıköy Moda'da toplandı. İşçi Partisi (İP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca, Kadıköy Belediye Başkan Adayı Suzan Aksoy, Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Füsun İkikardeş, Fatih Belediye Başkan Adayı Şevki Bilgin, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve Silivri Nöbet Çadırı Sorumlusu Hıdır Hokka'nın ön sıralarda pankart taşıyarak yürüdüğü eyleme İP'li yöneticiler de katıldı.

'Anlamadın Bilal'

Yürüyüşe Eğitim-İş Sendikası ve Bağdat Caddesi Forumu da destek verdi. Halkın da desteğini alan eylemciler "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atarak Kadıköy Rıhtıma yürüdü. Yürüyüş boyunca Bilal Erdoğan maskesiyle halka kağıttan paralar dağıtan eylemciler giydikleri para kasası kostümleriyle de 17 Aralık'ta ortaya çıkan görüntülere ve ses kayıtlarına gönderme yaptı. Eylemde sık sık "Anlamadın Bilal" sloganları da atıldı.

Tutsaklar ve şehitlere selam

Silivri'de tutsak edilen yurtseverlere selam gönderen eylemciler "Silivri zindanı yıkılacak" sloganları attı. Fenerbahçeli taraftarların da destek verdiği eylemde Haziran Ayaklanması'nda polisler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz için bestelenen "Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe yıkılmaz" marşı söylendi. Yurttaşlar diğer şehitlerin isimlerini de tek tek sayarak "Burada" diye bağırdı. Basın açıklamaları yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında simge haline gelen Halkbank'ın önünde yapıldı.

'Montaj değil hakikat'

İP Adayı Levent Kırca, "Kimse oturtamaz artık bizi. Bunlar gidene kadar ayakta kalacağız. Bir sürü hırsız gördük ama böyle dizi film gibisini görmedik. Montaj dediler fakat ne montaj ne de dublajdır, bu hakikattir. İP adayıyım, dürüst partiden dürüst bir adayım. Hırsızlığa son vermek için geliyoruz" dedi. İP adayı Suzan Aksoy ise konuşmasında şöyle seslendi: "Eğer Kadıköy Belediye Başkanı olursam nasıl geldiysem öyle gideceğim. Halkımızla birlikte yöneteceğiz. Bir taş bile oynatmayacağız. TC taşları faşist iktidar tarafından kaldırıldı. O taşları biz daha sağlam koymasını biliriz."

'Topunu sıfırlayacağız'

TGB Başkanı Çağdaş Cengiz da, "Bunları sıfırlayacağız. Böyle ananın babanın elinden Bilal Erdoğan'ları bile kurtaracağız. Biz bunlar iktidara geldiğinden beri yolsuzluklarını rüşvetlerini biliyoruz. Bunları kanıtlayanları Silivri zindanlarına tıktılar. 3'e kapattık diyenleri cesurca haykıran gazetecileri Silivri'ye attılar. Değişen ise ABD uşakları çökmüştür. Mafya tarikat kendi pislikleri içinde çöktü bunu ilan ediyoruz. Topunu sıfırlayacağız. Atatürkçü, devrimci iktidarı kuracağız" diye konuştu.
 



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku