Gündem:
TRUMP HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

TRUMP HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Eski ABD Başkanı Donald Trump 2020 seçimlerine müdahale etmek ve 6 Ocak kongre baskını suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı ve suçlamaları reddetti. Duruşmaya ilişkin detayları CNN International Muhabiri Zachary Cohen aktardı.

Buradaki duruşma nasıl geçti?

Duruşma 27 dakika sürdü. Trump mahkeme salonuna girdi hakimin karşısına oturdu, elleri birleşikti sıkı bir şekilde. Yargıç kendisine yemin ettirdi. İddianameyi okudu, suçlamaları okudu. Trump suçlamaları reddetti, ‘suçlu değilim’ dedi ve çıkarak uçağına bindi ve evine gitti.

Hakim bir sonraki duruşmanın 28 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini söyledi. Tarih böyle verildi. Bu noktada da duruşma için tam bir tarih verilecek. Trump’ın avukatları bunun uzun bir süreç olmasını istediklerini söylüyorlar. Olabildiğince oyalamaya çalışacaklar. ‘O kadar çok kanıt var ki, hepsini teker teker incelemeliyiz’ dediler. Özel savcı Jack Smith ise bunun hızlı bir biçimde ilerlemesini istiyor. Bunu özellikle iddianameyi duyurduğunda açıkladı. İki taraf da hakime kendi iddialarını sunacaklar ve hakim bu konuda bir karar verecek yakın vadeli mi uzun vadeli mi olacağı konusunda.

Trump suçlu bulunursa başkan adaylığını sürdürebilecek mi?

Evet, tabi ki. Herkesin aklındaki sorulardan biri bu. Amerikan mevzuatında Trump’ın yeniden aday olmasını engelleyecek bir yasa bulunmuyor suçlu bulunsa bile. Donald Trump’ın kendisi de aday olma sözü verdi. Buna daha çok var. Hala bu davanın nasıl ilerleyeceğini takip etmemiz gerek. Trump, ‘suçlu bulunsam bile aday olacağım’ dedi. Herhangi bir yasa da ona engel olmayacak zaten.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku