Gündem:
UNICEF'ten DİKKAT ÇEKEN RAPOR

UNICEF’ten DİKKAT ÇEKEN RAPOR

UNICEF Nijerya Sağlık Şefi Eduardo Celades, yaptığı açıklamada, Nijerya hükümeti tarafından gösterilen çabalara rağmen ülkede aşılanmamış çocuk sayısının yüksek kaldığını belirtti.

2,2 MİLYON ÇOCUK AŞILANMADI

Ülkede en az 2,2 milyon çocuğun aşılanmadığını kaydeden Celades, “Ölümcül hastalık salgınlarını önlemek için gözden kaçırılanları yakalamak üzere acilen harekete geçilmesi gerekiyor.” dedi.

VAKALAR İKİ KATTAN FAZLA ARRTI

Celades, aşılanmış çocuk sayısının artması nedeniyle Nijerya’da 2022’de kızamık vakaları sayısının 2021’e kıyasla iki kattan fazla olduğunu ifade etti.

NEDENLERİ SIRALANDI

Aşılanma programlarında karşılaşılan zorluklar nedeniyle Nijerya’nın şu anda küresel aşılama hedefine yaklaşamadığını vurgulayan Celades, güvenlik sorunları, zayıf soğuk zincir yönetimi ve aşılama programlarının başlangıcındaki zayıf iletişim gibi zorlukların belirlenen hedeflere ulaşılamamasında etkili olduğunu söyledi. 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku