Gündem:
ÜNİVERSİTE KAYIT SÜRECİ BAŞLADI

ÜNİVERSİTE KAYIT SÜRECİ BAŞLADI

Her biri mutlu. Bir o kadar da heyecanlı. Çünkü geleceklerini şekillendirecek en önemli adımı, üniversiteye kaydolarak atıyorlar.

Bir yılı aşkın süren üniversite sınavı maratonu sona erdi. Şimdi ise o maratonun son durağında. Şimdi hem aileler hem de öğrenciler heyecan dolu.

Üniversite kayıtları ilgili üniversiteden yapılabiliyor. Bunun yanı sıra öğrenciler online kayıt seçeneğine de sahip.
Eğitim Uzmanı Turgay Polat kayıt süreci ile ilgili, “Bu sürecin artık son kısmı kayıt emek verdiler uğraştılar sınavlara girdiler başardılar. Şimdi bugün başladı. 1 Eylül’de sona erecek yani beş günlük bir süreç aslında. Okulların online sistemlerinden çocuklar rahatlıkla hem vakıf üniversitelerinden hem de devlet üniversitelerden rahatlıkla kayıtlarını yapabilirler. Ve çok kolay bir işlem belgelerini onaylıyorlar. Vakıf üniversitesi ise bankaya ödeme yapıp dekontunu yükledikten sonra kaydı yapılmış oluyor. Belge olarak mutlaka lise mezuniyet belgesi mutlaka beyan etmeleri gerekiyor. Sınava girerken bir mezuniyet belgesi var ama sonrasında mezun olup olmadı” ifadelerini kullandı.

Üniversite kayıtlarında son gün 1 Eylül.


 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku