Gündem:
URLA VİLLALARI NE OLACAK?
URLA VİLLALARI NE OLACAK?

İZMİR İl Genel Meclisi'nin CHP'li 22 üyesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve BİM’in Yönetim Kurulu Başkanı Latif Topbaş’ın telefon tapelerinde geçen Urla Zeytineli Köyü, Hacılar Koyu’ndaki villaların bulunduğu bölgeye gidip basın açıklaması yaptı.

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci basın açıklamasında"AKP'nin belediyecilik vaatlerinde ilk icraatı da kendileri için oldu ve burayı yapılaşmaya açtılar" dedi.

Urla Zeytineli Köyü yakınlarındaki Hacılar Koyu'ndaki villalar yıllar önce İstanbullu Topbaş ve İzmirli Boyacıoğlu aileleri tarafından yapıldı. Üç tarafı dağ, bir tarafı da deniz olan koydaki villa sayısı zamanla 16’ya kadar çıktı. 

Çevresi tel örgüyle, yolu özel kapıyla kapatılan koya gelenlerin muhafazakar kişiler olması nedeniyle yöre halkı zamanla buraya 'Hacılar koyu' adını verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da son yıllarda birkaç kez ailesiyle tatil yapmasıyla adı duyulan Hacılar Koyu, 17 Aralık sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Latif Topbaş arasında geçtiği iddia edilen telefon tapelerinin kamuoyuna yansımasıyla iyice ünlendi. 

1'inci derece SİT alanında ve Hazine arazisi işgal edilerek yapıldığı iddia edilen villalar için İl Genel Meclisi’nin verdiği yıkım kararının hukuki süreci devam ederken, geçtiğimiz günlerde burası 3'üncü derece SİT’e ve yapılaşmaya izin veren 'sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı' ilan edildi.

Özel maneji, plajı, meyve bahçelerinin bulunduğu villaların yeraldığı Hacılar Koyu’na giden CHP'li İl Genel Meclisi üyeleri koya hakim bir noktada basın açıklaması yaptı. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci yaptığı basın açıklamasında şu noktaları vurguladı:

"İçinde bulunduğumuz bu alan İzmir 1 nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 06.01.1995 tarihinde 1'inci derece doğal SİT olarak belirlenmiştir. Buradaki yapıların hepsi kaçak ve ruhsatsızdır. Bu yapılar ruhsatsız olduğu için İzmir İl Encümenince yıkım kararı verildi. Tam bu aşamada, tabiat varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 28.11.2013 ve 200 sayılı kararıyla 1'inci Derece doğal sit alanı içerisinde bulunan yaklaşık 20 hektarlık alanın 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescil edilmesini uygun görmüştür. Bu karar da bakanlık tarafından onaylanmıştır. Bu kararla kaçak villaların bulunduğu alan 1'inci Derece doğal sit olmaktan çıkarak, yasal hale getirilmesi için ilk aşama tamamlanmıştır.

Daha sonra bu bölgede plan yapılıp Çevre Bakanlığı’na sunulacak ve bu plan da onaylanıp kaçak villalar yasal hale getirilmiş olacaktır. Bu karar, kaçak yapıları kitabına uydurma projesidir. Bu karar, kaçak yapıları yasal hale getirme projesidir. Bu karar, kişiye özel bir düzenlemedir. Bu karar, 1'inci derece doğal sit alanları yapılaşmaya açma projesidir. Bu karar emsal teşkil edeceğinden, tüm yarımadanın de benzer yapılaşmaların önünü açma projesidir. Bu karar doğa katliamıdır."

Bu arada Latif Topbaş’ın yaptırdığı, Başbakan ve ailesine ait olduğu iddia edilen, kabası tamamlanmış, sıvası bitmiş yüzme havuzlu iki villada herhangi bir çalışan bulunmadığı da dikkat çekti.




DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku