Gündem:
YA BAYKAL YALANCI, YA DA KILIÇDAROĞLU!
YA BAYKAL YALANCI, YA DA KILIÇDAROĞLU!

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Deniz Baykal’ açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu "Sayın Deniz Baykal’ın o gece bana neden ulaşamadığını ise ben de anlamadım."

Sözcü Gazetesine özel açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; 7 Haziran seçiminin hemen ardından gerçekleşen “Erdoğan-Baykal” görüşmesinin bilinmeyenlerini anlattı.

Geçtiğimiz  hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Dışişleri Konutu’nda yaptığı görüşme çok tartışılmıştı. “Ben de çok ayrıntı bilmiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

BAŞKANLIK KAPISINI KAPATTI!

“Sayın Deniz Baykal, televizyona yaptığı açıklamanın biraz daha ayrıntılısını bana anlattı. Bilgim dahilindeydi görüşme. Baykal gitmeye niyetliydi. Ben ‘Sakın kaçak Saray’da olmasın” ve ‘Koalisyon konusu olmasın’ dedim. Ama içeride koalisyon da görüşülmüş. Sayın Deniz Baykal’ın o gece bana neden ulaşamadığını ise ben de anlamadım. Tam tersine o gece saat 24.00’ten sonra da ayaktaydım ve uyumuyordum.’’




DENİZ BAYKAL’IN MECLİS BAŞKANI OLMASI BEKLENİYORDU

Koalisyon aşamasında Meclis Başkanlığı’nın stratejik önemi nedeniyle kimlerin aday gösterileceği de tüm partilerden alacağı destek açısından önem taşıyor. Deniz Baykal’ın Meclis Başkanı olmasına seçimlerin hemen ardından kesin gözüyle bakılıyordu. Diğer siyasi partiler de Baykal’a yeşil ışık yakmıştı. Ancak Baykal’ın Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bu tavır değişti.

Kılıçdaroğlu da “Meclis Başkanlığı konusunda kafamda bir isim yok. Daha erken bu ismi belirlemek” diyerek Baykal için kapıları kapattı. Baykal, Meclis açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Başkanlığı’nı gececi olarak yönetecek. Sonraki süreçte aday olması durumunda Erdoğan görüşmesine tepkiler nedeniyle istediği desteği bulamayacağı da Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle ortaya çıkmış oldu.


Sözcü Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku