HALK BANKASI’nı YIPRATMAMAK GEREKİR

ABD’deki Hakan Atilla (HA) davası sonuçlandı. Kara para aklama suçu dışında beş ayrı eylemden HA, Jüri tarafından suçlu bulundu. Cezalara önümüzdeki günlerde yargıç tarafından karar verilecek. Bu dava nedeniyle Halk Bankası’na ceza verilip verilmeyeceği ilgili kamu kurumu tarafından belirlenecek.

Dava süreci boyunca başta Halk Bankası olmak üzere Türkiye’de birkaç mukim banka spekülasyon konusu oldu.

Bütün bunlar son yıllarda sağlam temellere oturan ve bizim ekonomimiz için en önemli sistem olan bankacılık sisteminin zarar görmesine neden olacak olaylar. Bizimle her yönü ile uğraşan ABD ekonomik yönden de çökertmek için en sağlam yerimize vurmak için bu davayı kullanıyor ve kullanacak. Ama biz ABD’nin ekmeğine yağ sürmemeliyiz. Halk Bankası ve diğer bankalarımızı ceza alsalar dayıpratmamalıyız.

Zaten henüz hukuki süreci tamamlanmayan davayla ilgili olarak Halk Bankası’nın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte açıklama veya haber yapılmasının Bankacılık Kanununun “İtibarın Korunması” başlıklı madde hükümlerine aykırılık oluşturur.

HALK BANKASI’NIN KURULUŞU

Halk Sandıkları’ndan modern şubelere 1938-1950 yılları arasında finansman sağladığı Halk Sandıkları kanalı ile kredi hizmetleri yürütülürken, 1950 yılından sonra doğrudan şube açma ve kredi kullandırma yetkisi ile çalışmaya başlamıştır. 1964 yılı başından itibaren sermayesi artırılan ve aktif bir çalışma temposuna giren bankanın mevduat ve kredi hacmi giderek yükselmiştir.

T. Öğretmenler Bankası, Emlak ve Kredi Bankası, Pamukbank Halk Bankası’na devredilmiştir.

Özellikle KOBİ’ler ile orta ve orta üstü gelir sahibi bireysel müşterilere ayrıcalıklı ürün ve hizmetler sunan, müşteri odaklı kaliteli hizmet anlayışını benimseyen Halk Bankası güçlü yapısı ile Türk bankacılık sisteminde önemli yeri bulunmaktadır.

İTİBARINI KORUMALIYIZ

Halk Bankası’nın yıllardan beri gelen milyonlarca işlem ve hizmetlerini bazı münasebetsizlerin yaptığı yanlışlıklara kurban etmemek ve bu bankanın itibarını korumak gerekiyor. Ulusal sermaye yaratmada gerekli olan bankalarımızın yıpranması bizi ekonomik anlamda köleci biçimde yönetmek isteyen başta ABD olmak üzere birçok ülkenin iştahını artırır.

ŞEFFAFLIK

Halk Bankası bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Bankamız tarafından, bankacılık hizmetleri sunulurken mevcut düzenlemeler ve diğer tüm bankalarca bilinen ve izlenen dış ticaret uygulamaları dışında herhangi bir mekanizma, yöntem veya sistem kullanılmamaktadır. Yapılan dış ticaret işlemleri ve para transferleri açık, şeffaf ve ilgili otoritelerce izlenebilir durumdadır. Bankamız, işlemlerindeki şeffaflık ve uluslararası düzenlemelere uyum politikasını bundan sonra da kararlı bir şekilde devam ettirecektir.”

SON SÖZ

Türk Bankacılık sistemi çökerse Türkiye ekonomisini toparlamak çok zor olur.

Yanlışlıkları giderelim. Münasebetsizlik yapanları cezalandıralım. Ama bankalarımızın yıpranmasına izin vermeyelim.

https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87