HERŞEY YENİ BAŞLIYOR

Değerli  okuyucularım;

Bu notları 30 Mart 2014 tarihinde  Antalya’dan İstanbul’a uçarken saat  20.20 dolaylarında yazmaya başladım. Havaalanında seçim sonuçlarına bakmaya çalışırken bazı önemli merkezlerde CHP’nin açık ara önde olduğunu görmek elbette mutluluk vericiydi. Şu anda durumu bilmeme imkân yok. Uçaktayım.

Burada amacım seçim sonuçlarını analiz etmek değil elbette. Nasılsa hepimiz beklentimize göre üzüleceğiz, sevineceğiz veya sinirleneceğiz. Sizlere seçim sonuçlarını değil, sağda solda duyduklarımı yorumlamak istiyorum biraz.

Şu son haftayı İstanbul, Hatay, Mersin ve Antalya şehirlerinde dolaşarak geçirdim. Vatandaşlarımıza durum size göre ne acaba, nasıl sonuç bekliyorsunuz diye sorduğumda aldığım cevaplar bazen beni dahi çileden çıkarmaya yetti.

Genellikle meslek gereği oyunuzu kime vereceksiniz diye sormak yanlıştır. Etik değildir. Ancak bazılarının daha   ….. ne olacak acaba derken elbette AKP kazanacak türünden cevaplar vermesi, şaka mı bu dedirten cinsten tepkilerime yol açtı. Bu kadar yolsuzluk, ülkeyi neredeyse ona buna peşkeş çekmek, gözümüzün içine bakılarak söylenen ve hepimizin aklıyla alay eder cinste, terbiye sınırlarını zorlayan yalanlar ve saldırılara rağmen bu halkın ELBETTE AKP diye diretmesini anlamak çok zor.

O zaman insan şöyle bir düşünceye saplanıyor. Sanırım bu halkın önemli bir kesimi hırsızlık gibi ucuz ve yüz kızartıcı suça aslında içten içe alkış tutmuşlar. Devletin en üst kademlerini işgal edenlerin çuvallarla paraları götürmesini sanki kendi kasalarına giriyormuş hissiyle zevkle izlemişler. Tıpkı dizi kahramanlarıyla kişinin kendini özdeşleştirmesi gibi.

Demek ki bu halkın ülke sevgisi, evlât sevgisi, gelecek kaygısı, kendine saygısı, velhasıl bütün kaygıları USTA’nın şeyinin kılı olmaktan üstün değil. Ne diyelim böyle başa böyle tarak.

Ancak, duyarlı kesimin bundan sonrasına iyi bakması ve derhal, hemen, şimdi bir yol haritası belirlemesi gerekiyor. Bu yol haritası da Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermeyen, ülke gerçeklerini çok iyi bilen, çözüm önerilerini doğru zeminde ortaya koyan kişilerin bir araya gelmesi ile  hayata  geçebilir. Artık sızlanmayı  bir tarafa bırakıp yola koyulmamız gerekiyor. Hiçbir şey için vakit geç değil.

Büyük önderimiz  ATATÜRK  bizlere öyle önemli bir miras bıraktı ki; ne yaparlarsa yapsın O’nun  ilke ve devrimlerini yok edemeyecekler.Bu ruhu asla ve asla öldüremezler.

Bu ülke çağdaş, aydınlık Türkiye için koşanlarındır. Gerisi teferruattır.

Korkmadan, yılmadan,yenilgi duygusuna asla geçit vermeden, kararlılıkla AYDINLIK TÜRKİYE için yine birlik olduğumuzu gösterelim.

Bugün iktidarı ellerinde bulunduranların hukuken yok hükmünde olduğunu unutmayalım. Bu iktidar meşruiyetini aylar önce kaybetti.

Konu tapelerle,ses kayıtları vs ile netlik kazandı. Bunu Türk Halkı değil, bütün dünya gördü. Kaybedenlerin iktidarına biat edecek nesiller yok artık.

Şimdi hemen ATAMIZIN GENÇLİĞE HİTABI’nı tekrar okur musunuz?



https://twitter.com/GFeyman
https://www.facebook.com/gulgun.feyman.12
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Bünyamin Ejder 10 yıl önce

sevgili gülgün, kaleminize yüreginize saglik. keske her duyarli vatandas sizin gibi aydin fikirli, gercekleri gören ve yürekli olsa...

Misafir Avatar
Funda Unal 10 yıl önce

Hersey kilifina uydurulmus vutun gucler ellerindeyken direnmek cok zor oluyor cunku muhalefet partilerimizin basina daha guclu saglam dik duruslu birilerinin gelmesi sart. . gecmis olsun Turkiyem. . ve ibsallah gecer. .

Misafir Avatar
Ayşe girgin 10 yıl önce

slm. benim diyeceklerim yıllardır içimdeki umut bitmadi bitmeyecekte birğün gelecek elbet bizler umutlarımızın çalışmalarımızın meyvesini yetiştirdigimiz evlatlarımızla alacagız kimin gücü yetecek bizi aydınlık yolumuzdan çevirmeye ne mutlu türküm diyene ne mutlu evlatlarını atanın izinde yetiştiren aydın türk kadınlarına.

Misafir Avatar
m.yanık 10 yıl önce

gülgün hanım size haber spikeri iken büyük saygı duyardım ama şimdi değil

Misafir Avatar
yesim 10 yıl önce

Yorum yazmak için bu alanı kullanabilirsiniz.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87