HIZLI ÇARKLAR, YAMAN ÇELİŞKİLERLE YÖNETİLMEK…

En büyük Türk büyükleri cumhuriyete cephe ve savaş açacaklarına yol açsalar her şey daha iyi olacak ama varsa yoksa kendi doğruları! Mahkemeler delil yok diye uzadıkça uzuyor, sorumsuz politikalar ulusal çıkarları bitiriyor, güçlerini siyasi erkten alıp, sırtını kalın duvarlara dayayanlar ortalarda ayar verip duruyor. Bu arada yoksul sayısı 16 milyonu buluyor ve sıralamada en yoksul il olarak Adana, ikinci sırada İstanbul yer alıyor. Ama duble yol ve köprülerimiz var!

Dostum Donald, ziyaret ediliyor. Dostum Putin ziyarete geliyor! Ortalık büyük siyaset yapılıyor, dünya devleriyle konuşuluyor, işte dönem işte lider sözlerinden geçilmiyor. Bunun adı diyalog mu monolog mu diye sorulmuyor! Ama hem ülkesinin, hem milletinin, hem de ümmetin istikametini çizen elhamdülillah bir dünya lideri var! (Kadın bakanı göre)

Şimdi yine ben usulü(!) daldan dala atlayarak ilerliyor, ülkemizi ve bölgemizi yakından ilgilendiren ve Irak’a uygulanacak ambargo konusunda yapılan açıklamalardan özetler sunuyorum!

CB; “Bir gece ansızın gelebiliriz. Yiyecek ekmek bulamayacaklar.”

Başbakan; “Vatandaş rahat olsun, savaşa falan girdiğimiz yok.”

Ekonomi Bakanı; “Ekonomik ambargo tehlikeli bir söylem!”

Gümrük Bakanı; “Habur kapatılabilir.”

Dışişleri Bakanı; “Habur neden kapatılsın?”

Milli Savunma Bakanı; “Tezkerenin özü sınır ötesine operasyon yetkisi verilmesidir. Biz bununla blöf yapmıyoruz!”

Ambargodan sonra gelelim eğitime! CB; “15 yılda çok büyük reformlara imza attık. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Eğitim ve kültür” diye itiraf ederken, Eğitim Bakanı durur mu? Hemen tüm cesaretini toplayıp, “sen bilmiyorsun!” dercesine genel başkanına cevap yetiştiriyor; “Eğitimde Türkiye’ye çağ atlattık!”

İç piyasada bu birbirinin zıttı, yaman çelişkilerle dolu, hızlı çarklar içeren dönüşler yaşanırken vatandaş, aklıselim, kamuoyu ve batılılar; “ah bir aranızda anlaşsanız, sonra açıklama yapsanız” diye soruyor ve baka kalıyor! Derken 2017 Küresel Barış Endeksi açıklama yapıyor. Buna göre Türkiye; 163 ülke arasında 146. sırada yer alıyor Barış ve huzuru içeren bu tabloda yanımızda yöremizde; Ürdün, Bahreyn, Kuveyt gibi Ortadoğu ülkeler bulunuyor. İran, Gürcistan daha yukarılarda konuşlanıyor. Asrın lideri, ümmetin önderi ülkeyi buralara taşıyorken Serhan Şeşen; “Kim bilir belki artık durmalı/ durgun bir suda durulmalı/ ve de gitmesini bilmeli” diye şarkı söylüyor…

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87