İDEOLOJİLER ZİHNİYETTEN ÇOK DAHA UZUN ÖMÜRLÜDÜR…

ABD’de kadınlar sokağa döküldü, ama ne dökülmek!
Amerika’nın tüm büyük kentlerinde, hatta Avrupa’nın önemli kentlerinde kadınlar sel gibi caddelere aktı. Protestolar, alkışlar, renkli söylevler ve pankartlar eşliğinde…

Milyonlarca kadının tüm dünyada böylesine birlikteliği, yollara dökülmesi, yazı başlığımı oluşturdu ve içime umut serpti. Ve kadınlar tüm dünyaya, yukarılarda erkek siyasetçiler, onların ayrıştırıcı politikalar içeren sözleri, müthiş bir devlet gücü, polis gücü varsa sokaklarda ve caddelerde de biz varız dedirtti.

Alanları dolduran ve silahları pankartlar, şarkılar, danslar, sözler, konuşmalar olan kadınlar!
Ülkemizin kapkara ve kaskatı gerçeklerinden ABD’ye uzanarak sizi alkışlıyorum ve sizi selamlıyorum…

Güç yığılmasına gösterdiğiniz tepki için, erkek egemen bakışa verdiğiniz yanıt için bu coşkum.

Eminim ki Washington ve New York başta olmak üzere kadınların başı çektiği Trump karşıtı gösterilerde aralarında Madonna, Robert de Niro, Cher, Alec Baldvin ve Sally Field’in de katıldığı bu yürüyüşlerin sonu gelmeyecektir.

Almanya, Finlandiya, Avustralya, İtalya’da da kadınların sokağa çıkması ve tepkilerini göstermesi önemlidir ve ders vericidir.

Bu tepkiler ve bu yürüyüşler Trump’un siyaset yolculuğunda ne denli etkili olur bilinmez ama formül tutmuş, cin şişeden çıkmıştır. Hele de önünde ve arkasında kadın gücü varsa Trump transatlantiği sallanacak demektir…

Niye mi? Çünkü vicdanlı, dürüst ve inatçı kadınlardan korkmak gerekir. Cesur ve meraklı kadınların adamı gülümsetecek, düşündürecek, şaşırtacak, afallatacak adımlar atmada ki ustalıklarından ürkmek gerekir. Hele de zaman darsa, şartlar ağırsa, iklim sertse ve arkada ülke, önde de evlatları, gelecekleri varsa bayağı tırsmak gerekir…

Onları bu kirlenmiş dünyada, nesli azalmış temiz siyasetçilerin mumla arandığı ortamda bir araya getiren her şeyden çok geleceklerine duydukları kuşku ve güven duygusudur. Sokağa çıkma nedenleri budur. O nedenle bu çıkışa şaşırmadım, şaşırmayın! Onlar soğuk ve somurtuk yüzleriyle değil, gülerek coşkuyla ve umutla fırladılar sokağa. Çünkü bilirler ki kapanan her işyerinde, inen her kepenkte en büyük faturayı kadınlar öder ve evlerde gizi gizli gözyaşlarını onlar döker.

Onca yüke, onca baskıya rağmen sokağa çıkmaları bundan!
Akıllarıyla, sorularıyla, itirazlarıyla, kuşkularıyla, ikazlarıyla caddelere akmaları bundan!
Teee oralardan kalkıp hayatımızın tam merkezinde dimdik durmaları bundan!
Teee buralardan onlara selam çakmam bundan!
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87