İŞTE 4 YIL ÖNCEKİ CHP'den İSTİFA MEKTUBUM

CHP’li dostların, bazı gerçekleri bilmesi için o mektubu hiçbir ek veya çıkarma yapmadan yeniden yayımlıyorum:

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı/Ankara

Öğrencilik yıllarındaki devrimci gençlik çalışmaları dışında 50 yıllık bilinçli dönemini CHP’ye bağlı olarak geçirmiş bir aydınım. 18 kitap yazmış, milletimizin tarihi ve kültürü ile ilgili olan çalışmalarımdan dolayı birçok ödül almış bir düşünce insanı olarak; bugün geldiğimiz noktada, CHP’den istifa ediyorum... İstifa nedenlerim sizin için önemli olmasa da bilmenizde yarar görüyorum:

- Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve onu çağdaş bir ulus devlete dönüştüren CHP’nin tarihsel mirasını reddediyorsunuz. CHP’nin şanlı 1930’lu yıllarını yanlış ilan ederek bunu ortaya koydunuz.

*AKP Lideri Erdoğan, Dersim isyanları üzerinden CHP’nin kurucularına (Atatürk ve İnönü), ideolojisine ve devrimlere saldırırken suskun kalarak bunu onayladınız. Bu gerici-bölücü saldırıya karşı televizyonlarda Atatürk’ü ve CHP’yi savunan benim gibi aydınları ise düşman bellediniz.

- Türkiye’yi Orta Çağ ümmet toplumundan modern yurttaş toplumuna çeviren 6 ilkeyi (6 Ok) reddediyorsunuz. Laiklik, devrimcilik, milliyetçilik, halkçılık, cumhuriyetçilik, devletçilik sizin küresel sermaye liberalizminize uymadığı için bunları ağzınıza almıyorsunuz. Bu yüzden 6 Oklu parti amblemi yerine çınar figürünü piyasaya sürdünüz ama tutturamadınız.

*CHP’nin Batı emperyalizmine karşı mücadele temelinde yükseldiğini görmezden gelerek Türkiye düşmanı AB ideologlarının bakış açısını kurtuluş reçetesi gibi yaymaya uğraşıyorsunuz. AB temsilcilerinin Kemalizm’e ve Atatürk’e saldırıları karşısında ağzınızdan tek kelime çıkmıyor.

- Türkiye’de milli demokratik devrimi yapan Kemalistleri CHP’de pasifleştirirken; partiye “1)5. Kol ajan liberalleri-2)Bölücülerin sempatizanlarını-3)Tarikatçı-Fethullahçı çetelerinin makyajlanmış uzantılarını” getiriyorsunuz. Danışmanlarınız, bu üçlü çeteden. Böylece karşıdevrimci olduğunuzu da ispat ettiniz...

- Sanki Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve onu ulus devlete çevirerek çağdaşlaştıran CHP kötü imiş gibi bir “Yeni CHP” yaratmaya çalışıyorsunuz. Bu tavrınızla da “Yeni Türkiye” diyerek Orta Çağ Türkiyesi imal etmeye kalkışan Tayyip Erdoğan’ı taklit ediyorsunuz.

- ”Çözüm Süreci” adı altında Büyük Kürdistan imal etmeye uğraşan ABD-PKK-HDP işbirliğine, sosyoekonomik projelerle tam cepheden karşı çıkmanız gerekir iken; bu projenin TBMM çatısı altında yürütülmesini isteyerek bölünme projesine dolaylı destek veriyorsunuz.

*Bu zamana kadar oylarını çok büyük ölçüde CHP’ye vermiş olan Alevileri görmezden geliyorsunuz. Türbancıların hakları için verdiğiniz mücadelenin binde birisini bu mazlum kesim için yapmıyorsunuz. Onları çantada kekli sayıyorsunuz.

- Eğitimli, yurtsever, laik, çağdaş kesimlerden yüksek oranda oy aldığınız halde; seçimlerde bu kesimlerin beklentileriyle dalga geçer gibi, onlara aday olarak liberal-gerici tipleri dayatıyorsunuz.

- Ağzınıza Atatürk adını almıyorsunuz; Tayyip Erdoğan gibi bu ismi konuşmalarınızda atlıyorsunuz. Öldüğünde, kefenine Atatürklü bayrağın sarılmasını vasiyet eden bir aydın olarak bunu hazmetmem mümkün olabilir mi?

- Atatürk’ün ısrarla vurguladığı “Türk Milleti!” kavramını yok etmek için AKP ve HDP ile işbirliğine çok hevesli gözüküyorsunuz.

- Parti emekçilerini adam yerine koymuyor; CHP düşmanlığı yapmış ve DSP’yi batırmış tipleri partinin tepelerine getiriyorsunuz.

- Aydınlara, “Dürüst olun, cesur olun!” çağrısı yapıyorsunuz da, partideki kadroları dağıtırken bu çağrıya en çok kendinizin muhtaç olduğunuzu atlıyorsunuz. Dürüst ve cesur aydınları neredeyse düşman görüyorsunuz.

- Sizin liderliğinizde CHP, “Ajan liberal-gerici-bölücü” çetesinin işgali altına sokulmuştur. Bunda, bu zamana kadar sizi iyi niyetli sanarak isminize verdiğim desteğin de katkısı vardır; bu yüzden kamuoyundan özür diliyorum.

- İşgal altındaki CHP’ye verilecek her oyun, partiyi sessizce işgal eden karşıdevrimci kadroya destek olacağını düşündüğümden önümüzdeki seçimlerde CHP’ye oy vermeyeceğim. Bu parti “Ajan liberal-gerici-bölücü” işgalinden kurtuluncaya kadar da CHP’den istifa ediyorum.

Büyük vatan şairi Namık Kemal ne demişti: “Köpektir zevk alan sayyad-ı bî insafa hizmetten”

Lütfen bu mektubumu partinizin ilgili biriminde işleme koydurunuz...

26 Mart 2015

Rıza Zelyut

(Celalî ve Kemalî aydın)

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87