KANLI ve KAPKARA BİR YIL!..

Çok uzun yıllardan bu yana, yazdığım hiç bir yıl sonu yazısında “ne güzel bir yıldı” diyemedim...


Önce, sevinçlerimizi, sonra anlık da olsa mutluluklarımızı, ardından bayramlarımızı, umutlarımızı birer birer söküp aldılar elimizden... Ehh, gittiğini elimiz böğrümüzde izlediğimiz bu değerlerin toplamı zaten yıllara bölünmüştü...


-Sonuçta yıllarımız da tek tek kayıp gitti elimizden!..


Ancak, bu kadar kirli, bu denli kanlı, böylesine yalancı bir yıl yaşamamıştık, son 13 yıl içinde... Gerçi, yaşanan yılların ne suçu var; her şeyi birileri yaptı, birileri tuttu, birileri pişirdi, birileri de yedi!..  “Hani bana” diye aç çakallar gibi etrafımızı kuşatanlar ise masaya oturdu oturacak!.. 80 milyonluk kocca ülkenin, en tepedekinin deyişiyle “çilekeş olmayı hak etmiş”  halkı ise bırakın masaya oturmayı, kendi masasını bile yitirme tehlikesiyle karşı karşıya.. Anlıyor mu, duyumsuyor mu, çocuklarının geleceğinin yok edildiğini görüyor mu diye soracak olursanız; maalesef en az yarısı için verebileceğim yanıt “hayır!”


-Milyonlarca insan, ülkesinin cehennem ateşine hızla kayışını adeta bir başka gezegenden, üstelik hiç bir hayat belirtisi göstermeden izliyor!..


Evet 2015, en kötü, en gaddar yıl olarak işlendi hayatlarımıza; ama bu duruma diğer yılların biriktirdiği aldatışlar, aldanmalar, hırsızlıklar, yolsuzluklar, güç kavgaları, kumpaslar , aydın sıfatını üstlenmiş hıyanet içindeki bir takım alçaklar, en cahilce “Yeni Osmanlıcılık” hayalleri, Cumhuriyeti, bir “Ortaçağ Kabile Devletine” çevirme hevesleri getirmedi mi?..


Bakın yılın son gününde bile havada kan kokusu var... Sadece son günün haberlerinin yalnızca başlıklarına göz atın yeter:


-Güvenlik güçleri Ankara’da yılbaşı kutlamalarını kan gölüne çevirmek için hazırlık yapan iki canlı bombayı, üstelik bombalı yelekler üzerlerindeyken yakaladı...


-Her yıl dünyanın en çatışmalı, en kanlı, en kaotik, en riskli bölge ve ülkelerinin listesini yayınlayan ABD Dış İlişkiler Konseyi CFR, bu yıl “Türkiye’de yoğunlaşacak politik şiddet” başlığıyla ilk kez ülkemizi de bu korku listesine ekledi...


-Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Süddeutsche Zeitung, dünkü sayısında, Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunda yaşanan olaylar üzerine yaptığı yorumda, “Türkiye çoktan bölünmüş bir ülke” ifadesini kullandı...


-Amerika’nı Sesi sitesinde yer alan Noor Zahid imzalı haberde, “Pakistan’ın Mardan kentindeki canlı bomba saldırısı, IŞİD’in ‘Türkiye üzerinden’ Pakistanlı cihatçıları Suriye’ye yolladığını ortaya çıkardı” denildi...


Görüyorsunuz değil mi, yılın son gününe dahi böyle bir korku atmosferinde giriyoruz... Dışarıdan yapılan ağır ve alçakça kuşatmayı, içeriden yapılan “güç kavgası” oyunu neticesi son altı ayda yitirdiğimiz yüzlerce insanı, yüzlerce şehidi işaret etmeden önce kendimize şu soruyu sormamız gerekmiyor mu:


-Halkımız bu aşağılık oyuna gözlerini kapamasa, “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” demese, tarihinde bir çok kez yaptığı gibi dimdik ayağa kalksa bu kanlı listeye dahil edilebilir miydik?!.


Bu soruya verilecek yanıt için bile çok az bir süre kaldı... Tanrı bu ülkeyi, bu ülkenin çocuklarını bir kez daha “Balkan facialarında”, başka ülkelerin piyonu olarak yeni “Galiçya felaketlerinde” sınamasın...

 

NOT: Yarın, 2016 öngörüleri, hem dışarıdan, hem içeriden...



ODTÜ’lü kaymak tabaka!..

 


ODTÜ’nün nasıl bir kumpasa getirilmek istendiğini geçen gün yazmıştım...


Sağ olsunlar, beni yalancı çıkarmadılar, cahil ve kaba oldukları için düzenlemeye çalıştıkları kumpası ellerine yüzlerine bulaştırıp, bir de üstüne rezil-i rüsva oldular!.. daha ODTÜ’de patlattıkları “namaz kıldırmıyorlar” çiğliğinden çok önce olayı kurguladıkları, sosyal medya üzerinden akılları sıra hazırlık yaptıkları bir bir ortaya döküldü.


Ama ben başka bir şeye takıldım; ODTÜ’ye karşı o kadar derin bir nefret besliyorlar ki, iftiraları çoğu kez akıllarının önünde seyrediyor. AKP Genel Başkan yardımcısı sıfatlı, Sefer Üstün adındaki muhterem, tuttu boyundan büyük bir iddia ortaya attı:


-ODTÜ’de kaymak tabakanın çocukları okuyor!..


Yalnızca ben, hiç bir kaynağa bakmadan o üniversitede okuyan ya da mezun olan onlarca dar gelirli Anadolu çocuğunun ismini bir çırpıda sayabilirim, ama SÖZCÜ gazetesi daha iyisini yapmış; ODTÜ mezunu AKP’li bakan ve milletvekillerinin listesini yayınlamış:


-Bakan Nabi Avcı, bakan Fikri Işık, bakan Cevdet Yılmaz, eski bakan Ali Babacan, vekil Erhan Aydın, vekil Yasin Aktay...


Eline sağlık SÖZCÜ’nün, daha birbirinden haberi olmayan, aklının estiğini zart diye söyleyen muhteremlere iyi bir ders vermiş. Başlığına da bayıldım:


-İşte AKP’li KAYM‘AK’AMLAR

                


Hela
l olsun ÇARŞI’ya!..

    


Beni tanıyanlar iyi bir Fenerbahçeli olduğumu bilir...


Ama iflah olmaz bir “ÇARŞI” hayranı olduğumu da bilirler!.. GEZİ olayları sırasında bir gazeteci ve bir yurttaş olarak insanlara nasıl yardım ettiklerini, polisin biber gazıyla, gaz bombaları ve kimyasal madde karıştırılmış basınçlı suyuna karşı nasıl direndiklerini gördüm...


Sonrası traji-komik!.. ÇARŞI’nın 35 yiğit evladı, “hükümeti devirmeye teşebbüs, terör ve suç örgütü kurup yönetmek” iddiasıyla ve “ağırlaştırılmış müebbet” istemiyle yargılandı. Önceki gün tümü de beraat etti!..


-Sevgili arkadaşlar hepinizi muhabbetle kucaklıyorum!..


https://twitter.com/umit_zileli

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87