KAPATILA KAPATILA NE HALE GELDİK!

Hatırlarsınız BBG evi diye bir vaka vardı bu memlekette. Millet 24 saat başından ayrılmazdı. Bir nevi o günlere geri döndük, bir farkla bu aralar tüm ülke BBG evi gibi oldu yeni ekransa sosyal medya. Sonraları dizi furyası başladı. Eş dost muhabbetlerinde duydun mu falanca filanca ile ilgili şunu dedi vs gibi konuşmalara ilk dikkat ettiğimde konu komşu birinden bahsediyorlar sanmıştım, meğerse dizi mütalaası yaparlarmış. Kasetler havada uçuşurken aynı o ruh halinde gibi geliyor bana çoğu kişi.

Vatanımızla ilgili önemli gelişmelere bakar gibi değil de aynı bir dizi seyreder ve haftaya ne olacak merakından başka bir şeyi merak etmeden, kafa yormadan izliyor, aynen bir futbol takımı tutar gibi ölümüne ve asla değiştirmemecesine, objektiflikten uzak parti tutuyor canım halkım. Tribünlere oturmuş olan bitene elinde çekirdeğiyle bakıyor.

Bizim ülkede takım değiştirene de pek rastlanmaz. Eskaza değiştirene ise dönek gözüyle bakılır diye mi acaba herkes bu kadar sorgulamaktan anlamaya çalışmaktan uzak ve gittikçe tüm taraflar kendi içlerinde daha da kemikleşiyorlar.Yaşamın her anında bir otorite ile yaşamak akla gelen gelmeyen her şeyin dikte edilmesi bir kısım halkı hiç ilgilendirmiyor. Oysa vaktinde ana babası ‘filan saatte evde ol’ dayatması yaptığında özgürlük aşığı kesilmişti çoğu eminim. Özgürlükler gidiyor aynı kişi sus pus.

Son zamanlarda sürekli bir kapatılma durumundayız ama sinemada eskaza önde oturan azıcık görüşünü kapatsa çıldıracak noktaya gelen halkım Twitter kapandı çok da umursamıyor bugün de Youtube kapandı onu da umursamayacak. Facebookun da eli kulağındadır. 10 kişi toplu halde Taksim’e yürüse mesela hemen Gezi Parkı kapatılıyor. Bir parkın sürekli neden kapatıldığına kafa yoracağına, 'Amaan zaten benim eve uzak bana ne' ya da 'aman ya en son ne zaman gittin ki oraya üzülüyorsun' diyen çok. Birisi azıcık muhalif olsa hemen çenesi kapatılıyor. Kuyrukta herhangi biri önüne geçtiğinde cinayet işleme noktasına gelebilecek kadar hukuk sevdalısı olanlar, insanlar suçlarını bile bilmeden hapislerde çürürken neler olup bitiyordan çok akşamki takip ettiği dizide ne olacağını merak ediyor.

Bense “HER TOPLUM, LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR” sözünü sürekli hatırlayarak 31 Mart sabahı neye layık olacağımızı merak ediyorum...
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
H.Cengiz Antebelli 10 yıl önce

tespit ve teşbihler çok yerinde güzel kızım.öyle bir hale getirildiki ülkemiz,yasakları bile yasaklarım diyen 1 megolomanın,psikopatın elinde oyuncak oldu.tebrikler güzel kizim.ülkenin rengi olmaya devam et............

Misafir Avatar
esra demirel 10 yıl önce

çok teşekkür ederim:)zor zamanlar....mümkün mertebe sağ duyumuz ön planda ruh sağlığımızı koruma gayretiyle bugünleri aşmaya çalışıyoruz..(( hep birlikte

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87