KARŞIYAKA BAYRAMI ZEHİR ETTİ

Geçen hafta Panatinaikos karşısında ilk çeyrekte yediği 15 sayılık farkı maç boyunca eritmeyen Kaf Kaf yine süper bir atmosferde Litvanyalı rakibini karşıladı. Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla ve İzmir Marşı ile başladı seyirci desteği.

İki takım da maça sert bir adam adama savunmayla başladı. Topu sürekli boyalı alana indiren Kaunas bütün sayılarını içerden bulduğu gibi Colton Iverson'a 4 dakikada 2 faul aldırdı. Oyuncu değişiklikleri sonrası oyun Kaunas'ın kontrolüne girdi.

Dış şutlar girmeyince 7. dakikayı 5 sayı önde geçti. Kenan Sipahi oyuna girdikten sonra kısa süreli bir canlanma yaşandıysa da Karşıyaka hücumda çok zorlandı ve ancak 15 sayı bulabildi. Rakip 23 sayı bularak çeyreği önde kapadı.

İkinci periyoda takımlar karşılıklı şut kaçırarak başladılar. Onlar krizden Kanadalı oyuncuları Hanlon'un üçlüğü ile çıktılar. Biz ise dış şut kaçırmaya devam ettik. Organize hücumlar kuramadık ama atletizm ve birebir zorlamalarla oyunda kaldık.

Ancak bu gayret farkın 5 sayının altına inmesini sağlayamadı. Bu periyodda Kerem Gönlüm'ün hareketliliği onların bizim pota altındaki etkinliğini azalttı. Kenan ise kısa zaman aralığında 3 asist ve bir basket buldu. Ancak fark çeyrek bitiminde fazla erimeden 38-31 aleyhimize bitti. Periyod sonundaki hakem felaketini ayrıca konuşmak lazım. Ancak ribauntlarda 18-12 ve iki sayılık atışlarda da %68'e %55 geride olan bir takım hakem hatalarına sarılmamalı.

İkinci yarıda farkı zaman zaman 3 sayıya kadar indirdik. Ama oyun disiplininden hiç kopmayan Kaunas iyi organize olduğu hücumlarda boş şutları soktu ve farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Iverson 4'leyince yeniden Kerem'le pota altını savunmaya başladık. KSK üstüste 2 şutu ilk kez çeyreğin sonuna doğru bulurken bir de smaçla seyirciyi hareketlendirince rakipten mola geldi. Son iki dakikaya girerken rakibi yakaladık. Ancak hücumda acele ve kötü şutlar attık . Rakip 6-0 sayıyla öne geçti.
Periyod sonunda Regland faulleri de kaçırdı ve eşitliği sağladığımız periyodu 6 sayı geride kapattık.

Son çeyreğe Kenan'la başladık ve baskıyı arttırdık ve en önemlisi Justin Carter vitesi yükseltti. Periyodun yarısında rakibi yakaladık ve ilk kez öne geçtik. Ancak rakip ardışık faullerle yeniden öne geçti. Bir dakika kala Ufuk Sarıca'nın molası geldi. Ancak savunmadaki başarımızı hücumda gösteremedik ve 27 saniye kala bir mola daha aldık. Son 11 saniyeye 2 sayı geride girdik. Maç topunu yine atamadık ve standart oynansa kolay kazanılacak bir maç kaybedilmiş oldu.

Spor Toto Basketbol liginde 100 sayının üstünde , Euroleague'de ise 71 sayı ortalamayla oynayan Pınar Karşıyaka'nın kendi sahasında 66 sayıda kalması kenar yönetimini düşündürmeli.

Sağlıcakla kalın...

https://twitter.com/rtkala
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87