KEMİKLERİ SIZLATAN VAHİM ‘ANI’LAR!..

Belli ki milyonlarca adet üretilmiş ve sessiz sedasız da piyasaya sürülmüş...

Yurttaşlar son günlerde nereden alışveriş yapsalar, o tuhaflıklar çıkıveriyor karşılarına!.. Birçok yurttaş onları ilk gördüğünde şaşkınlığını da gizleyemiyor… Tepkiler genellikle aynı; “sahte mi bu?..”

Çünkü AKP iktidarının piyasaya sürdüğü yeni “1 lira”lıkların üzerinde cumhuriyetin kurucusu Atatürk yok!.. Velhasıl “pes” diyeceğiniz yeni bir skandal şıkır şıkır dolaşıyor piyasada!..

Bürokrasiden, eğitimden, üniversitelerden, bayramlardan ve son olarak da okul kitaplarından bile silmek yetmemiş olacak ki, AKP iktidarı bu kez paralardan atmış Atatürk’ü!..

Tuhaflık yalnızca Atatürk portresini “1 lira”lıklardan kaldırmaktan ibaret de değil... Paraların, Atatürk’ün olması gereken yüzünde “15 Temmuz anısına” diye yazılmış!!!

Konu aslında Ata’yı unutturmaksa, bahane gerçekten çok şahane gibi duruyor!..

“Darbe” diye, nasılsa kimse itiraz da etmez şeklinde düşünmüş olmalılar ki, ülkedeki en az 20 stadyumdan Ata’nın adını sildikleri gibi, milyonlarca adet bastırılan paralardan da dışlamışlar Gazi’yi...

Evet; vatanın her köşesinde “şehit” olanları unutmamak ve saygı duymak iyi de, “Güneydoğu’da, son 34 yılda PKK terörüne kurban giden, asker, polis, memur, vatandaş binlerce şehidi neden anmamışlar” sorusu da çıkmaz mı ortaya acaba?..

Peki, bir önemli soru da şu değil midir; “anı” paraları da olsa, üzerinden Atatürk’ü silmek özellikle şart mıydı?.. Yoksa ezeli düşmanlığı ısrarla ve pervasızca sürdürmek miydi asıl meramları?..

MAKSAT ATATÜRK'ü UNUTTURMAK...

“1 lira”lık son vaka, daha önce Atatürk’e yönelik saldırılarda unutulacak, geçiştirilecek ve gözardı edilecek gibi de değil...

Çünkü bu vaka, her gün ve her an milyonların elinde ve gözlerinin önünde olmaya devam edecek, tartışılacak ve de tepki çekecek!..

Paralardan Atatürk’ü silme oyununa tepki gösterenlerden biri de CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm...

CHP’li vekil, sosyal medya hesabından eski ve yeni “1 lira”lıklardan örnekler paylaşırken, çok vahim bir çelişkiye de dikkat çekerek şöyle yazmış;

“Dünyada hem terör örgütünün, hem de terör örgütünün şehit ettiği insanların parasını bastıran başka parti yok!..”

CHP’li Tüm’ün hiç de haksız olmadığını kanıtlayan asıl mesele burada işte;

Çünkü CHP’li vekilin fotoğrafını paylaşığı bir başka 1 liralığın üzerinde, AKP iktidarının bir dönem takım halinde katılarak ayakta ve coşkuyla alkışladığı “Türkçe Olimpiyatları” adlı takiye şovunun “10. yıl” ibaresi vardı...

Şimdi soracağımız soru takiyecilerin nazarında kaç milyon lira eder bilmiyoruz ama yüz kızarması açısından herhalde bir muhatabı olmalıdır?..

Söyler misiniz; AKP iktidarının geçen yıllarda cemaati ve şeyhini pohpohlamak adına bastırdığı paralar mı Atatürk’süz “1 lira”lardan utanacak, yoksa, üzerinde “15 Temmuz” yazan metal paralar mı, FETÖ’cü “1 lira”lardan nefret edecek?..

Umarım birbiriyle çelişkili o sözde “anı paraları” aynı ceplerde karşılaşmazlar!!!

Hiç kuşkunuz olmasın; öyle durumlarda yalnızca Atatürk’ün değil, 15 Temmuz “şehit”lerinin de kemikleri sızlar ki, “yazıklar olsun bu çelişkiye damga vuranlara” demekten başka bir şey gelmez elden...

FİŞİ ÇEKİLEN DEVRİM!!!

Evet, iktidar yağdanlıklarının da çoğu zaman ağızlarına sakız ettiği gibi, eskiden hastane kuyrukları ve ilaç yazdırma tantanasından gına gelmişti yurttaşlara...

AKP iktidarı sağlıkta “devrim” diye yutturulan bir projeyi yaşama geçirince, sabahın köründe muayene kuyruklarında heba olan yurttaşlara bir umut doğmuştu!..

Sonunda hastanelerde “randevu” sistemine geçildi, artık yurttaşlar gidip herhangi bir eczaneden ilaçlarını alabiliyorlar!.. Ya da özel hastanelere gidenler, tetkikti, muayeneydi, röntgendi derken bir güzel soyuluyorlar!!!

Peki, hastalık gerginliğinden ya da şırınganın iğnesinden bin defa daha acı vermeye başlayan “devrim” kılığındaki bürokratik ve de politik kazıklara ne demeli?..

Devlet hastanelerinde muaneye olan yurttaşlar, ilaçlarını aldıklarında maaşlarındaki “kesinti”leri görünce, bedenlerinde başka hastalıklar da nüksediyor olmalı ki, artık isyan nağmelerini sosyal medyada da infiale dönüştürüyorlar...

HAP YUTMUŞ ZOKA!..

Hele bir yurttaşın paylaştığı eczane “fiş”i var ki, yalnızca yurttaşlara atılan vahim kazıkları değil, “devrim” diye yutturulan sağlık sistemindeki soygunun da çok acı bir reçetesi gibi gösteriliyor...

Çünkü İzmir- Çeşme’deki bir eczaneden geçen hafta alındığı belirtilen ilacın bedeli fişe şöyle yansıtılmış;

“Hasta katılım payı yüzde 8 (18.97 TL), ilaç fiyat farkı yüzde 8 (6.56 TL) ve muayene ücreti 24 TL.

Yani, vatandaş bir ilaç için 49.50 TL ödemiş, sonra da fişini sosyal medya hesabından yayımlayarak gafilerin gözüne sokuvermiş!..

Sosyal medyadan bu fişi yayımladığı için “kuaföre parayı bayıla bayıla veriyorsun ama...” gibi cahilce ve ahlaksızca tepkilerle de karşılaşan bir hanımefendi, belli ki şunu da anlatmak istemiş vatandaşlara;

“Gizlice uyutulmuyorsunuz yalnızca, göz göre göre soyuluyorsunuz da!..”

Peki; “sağlık ücretsiz olacak” yalanıyla milleti kandıranlar şu soruya da yanıt verebilirler mi acaba;

Yurttaşları ilaç parasının 8 katı oranında “hasta katılım” ve “muayane ücreti” ödemeye mahkum eden bir sistem “devrim” midir, soygun mudur, yoksa hastayı şoka sokacak bir darbe midir?..

Velhasıl, “hastane kuyruğu”ndan kurtulalım derken siyaset takiyesinin tuzaklı zokalarını hap gibi yutmaya devam eden herkese kocamannnnnn geçmiş olsun...

İster uyanın isterse de uyanmayın, acil şifalar ey millet!!!


https://twitter.com/FARACYAZIYOR
https://www.facebook.com/mfarac

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87