KESİN BİLGİDİR. OKUYALIM LÜTFEN!
 

Bizim bakanlar hem bilgili hem komikler! Öyle lafları var ki aradan yıllar geçer bakan unutulur, sözleri baki kalır. Örneğin Bursa’da konuşan başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu; “Kılıçdaroğlu akıl tutulması yaşıyor, ne söylediğini bilmiyor. Birisi onu cimciklesin” demiş. Bakan kaç yaşındadır bilmiyorum ama ana okulunda torunu  mu var acep? 
 

Şimdi gerilere uzanma ve arşivleri tarama zamanıdır. 2 yıl öncenin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Bey konuşuyor; “Beton makinasının sesi bu ülkeden hiç eksik olmasın.

Beton makinası böyle pat pat vurdukça Türkiye kalkınıyor. Bu beton pompalar hiç durmasın. Beton pompaları insanlara hep güzel evler, yollar, otobanlar, havaalanları yapsın. Rabbim bunu hep nasip etsin!” Bu sözleri kim diyor bakan! Nerde diyor? Cevizli Bahçe kentsel dönüşüm konutlarının temel atma töreninde.
 

Sonra ne mi oluyor? Bakanın övdüğü beton pompaları pek çok can alıyor. Kazaların ardı arkası kesilmiyor, her gün yenileri ekleniyor, hafriyat kamyonları can almayı sürdürüyor. Olaylar “vaka-yı adiyeden sayıldığı için giden gittiğiyle kalıyor, ateş düştüğü yeri yakıyor…
 

Veee müjdeli haber yeri göğü inleterek geliyor! Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidinden 46’sı Türkiye’de bulunuyormuş. 1 milyar 300 milyonu aşkın Çin’de 65 firma listede yer alırken, 80 milyonluk Türkiye’de 46 firmanın yer alıyor olması akla Çin’le yarışıyor muyuz sorusunu getiriyor?  Buna başarı denmez de ne denir?
 

Beton başarımız böyle iken, eski bir bakanın söyledikleri ortadayken, haddini bilmeyerek had bildirmeye kalkan Alman dışişleri bakanına CB; “Sen kimsin ki Türkiye Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyorsun? Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın? Sen kimsin? Sen git dışişleri bakanıyla konuş, haddini bil!” diye karşılık verdi. Bu çıkışı duyunca ve ülke özelinde ve dünya genelindeki başarı haberlerimizi(!) okuyunca yüzünün aldığı rengi çok merak ettiğim bakanın kim olduğunu araştırmak istedim.

Tam o sırada “Sanat Tarihçisi ve Müze Bilimcisi” dostum Nazan Atasoy’dan gökte ararken yerde bulduğum bilgi notu gelmez mi? Kendisine zamanlamasından ötürü teşekkür ediyorum. Gelen bilgiye göre;
 

Bize siyasi ders vermeye çalışan, bizim de;  “Sen kimsin, haddini bil!” dediğimiz Alman Dışişleri Bakanı 58 yaşındaki Sigmar Gabriel, Göttingen Üniversitesi’ni dereceyle bitirmiş. Siyaset Felsefesi dâhil 4 ayrı doktorası varmış. 100’den fazla makaleye imza atmış. Ana dilinin dışında iki dil daha biliyormuş. Klasik müziğe meraklıymış, keman çalıyormuş. Güzel havalarda bakanlığa bisikletle gidip geliyor, fırsat buldukça “Herta Berlin’in” maçlarını taraftarların arasında izliyormuş. Evini balkonunda sebze yetiştiriyor, market alışıverişini Berlin’de ise kendisi, değilse eşi yapıyormuş. Yurtdışı gezilerine Lufthansa’nın tarifeli seferleriyle, Almanya içinde isi hızlı trenle çıkıyormuş!

“Sen kimsin Ey Gabriel!” Buymuş. O kadar yani… 
 

46 müteahhidimizin olduğunu bile bilmeyen, Çin’le yarıştığımızdan habersiz olan, Erdoğan’ın emriyle; “Benim milletimin sayısının yükselmesi lazım 4 çocuk yapın!” şartımızı dahi duymayan Gabriel Bakanın öyle bir haddi bildirildi ki!
 

Ne mi yapıldı? Diplomasi dilinin incelikleri sonuna kadar kullanıldı, dış politika deneyimi her zaman olduğu gibi konuşturuldu, her konudaki uzmanlık fonda tutuldu. Adam feleğini şaşırdı! 
 

Özetle ve yani; Ey Merkel! Ey Gabriel!  Siz kiminle dans ediyorsunuz? Bize racon kesmeyin, raconu biz keseriz, ayarı biz veririz, haddi biz bildiririz. Bu işler bizden sorulur.

Sakın unutmayın…

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87