Kültür-Sanat:
540 YIL SONRA EVİNDE 

540 YIL SONRA EVİNDE 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İngiltere'de bir müzayedede yaklaşık 6,5 milyon liraya satın aldığı Fatih Sultan Mehmet portresi İstanbul'a getiriliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Kültür Varlıkları Daire Başkanımız Mahir Polat ve beraberindeki heyet, İBB tarafından satın alınan tarihi tabloyu teslim almak üzere İngiltere’deler. İstanbul heyecanlı" mesajını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haziran ayında İngiltere'nin National Gallery'de sergilediği Fatih Sultan Mehmet portresini katıldığı müzayedede satın almıştı.

İstanbul'da sergilenecek eseri getirmek üzere İBB Kültür Daire Başkanı Mahir Polat'ın ve bir heyetin yola çıktığı dün duyurulmuştu.

İMAMOĞLU PAYLAŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşların ve tarihçilerin tablo hakkındaki fikirlerine yer verilen bir video ile birlikte bugün şu mesajı paylaştı:

* Fatih Sultan Mehmet Han tablosu İstanbul'a geliyor.

* Kültür Varlıkları Daire Başkanımız Mahir Polat ve beraberindeki heyet, İBB tarafından satın alınan tarihi tabloyu teslim almak üzere İngiltere'deler.

* İstanbul heyecanlı.

“İSTANBUL RÖNESANSI”

Heyetin başını çeken Polat’ın dünkü mesajı ise şöyleydi:

* Eve dönüş hikayesi başlasın. 540 yaşında bir rönesans hakikati başladığı yere, yuvasına dönüyor.

* Fatih Sultan Mehmet portresini yüzyıllar süren gizem dolu yolculuğu sonrasında evine, İstanbul'a getirmek için birazdan İBB'yi temsilen Londra'ya uçuyoruz. #İstanbulRönesansı

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku