KÜRESEL GÜÇLERİN ALMANYA ile SAVAŞI

Son zamanlarda Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğin ve giderek tarihsel dostluğun bozulmasının arka planında küresel güçlerin Almanya’ya savaş açmalarını görüyoruz. Nedenlerini şöyle sıralayabiliriz.

*Anglosakson-Prusya savaşı şekil değiştirerek devam etmektedir.

*İngiltere, Almanya’nın AB liderliğini içine sindirememiştir. Brexit ile Almanya’ya ciddi bir külfet yüklemiştir.

*AB, ABD’nin küresel egemenliğine karşı bir güç birliği olarak çıktığından ABD ve Almanya arasında ciddi bir ekonomik savaş vardır.

nAlmanya ile Türkiye’nin tarihsel kadim dostluğu küresel güçlerin işine gelmemektedir. Almanya’nın Türkiye üzerinde etkili olması küresel güçler tarafından istenmemektedir. Bu nedenle her vesile ile bu dostluğun bozulması için küresel güçler devredir.

ALMANYA EKONOMİSİ ZAYIFLAMALI

ABD ve İngiltere’nin başını çektiği küresel güçler Almanya’nın büyük ekonomi gücünden ve bu ekonomi gücün getirdiği siyasi güçten rahatsızlık duymaktadır. Bunun için Alman ekonomisine her fırsatta darbe vurulmaya çalışılmaktadır.

Volkswagen skandalının arkasında neler yatıyor?

Opel Otomobil fabrikası 2009 yılının sonlarına doğru satılmak üzereydi. Bir takım sebep ve engellerden dolayı bu satış gerçekleşmemişti. Sürekli zarar eden Opel, sahibi olan Detroit (ABD) merkezli GM sürekli zarar eden Almanya’da bulunan bu işletmeden bir türlü kurtulmak istiyordu.

Temmuz 2011 tarihinde dünyanın en büyük otomobil fabrikası unvanını Toyota’dan devralan Volkswagen (VW) resmen Opel fabrikasını satın almak için ilgi göstermişti. 2009 yılına kadar Toyota dünyanın en büyük otomobil fabrikası olduğunu unutmayalım. Birileri bundan rahatsız olmuş olmalı ki, Toyota’nın başına bir belâ musallat etmiş ve milyarlarca zarar etmesini sağlamıştı. Toyota’nın ABS sorunu vardı. Ne ilginçtir ki, bu kusuru ve hatayı tespit eden, karara bağlayıp infaz eden ülke yine VW’de olduğu gibi aynı cellat ABD idi.

Opel fabrikasına kimler talip olmuştu ve bugün kime nasip oldu? Kore otomobil devi Hyundai mı talip olmamıştı? Hatta Avusturya-Kanada ortaklı Magna bile talip olmuştu. OPEL 1.3 milyar dolara Fransız PSA’ya satıldı. Çünkü küresel hegemonya böyle istiyordu. Bu şekilde dengeler korunacak ve sektörde kimse üstünlük kazanmamış olacaktı. Bu şekilde Almanya daha da güçlenmeyecekti.

KÜRESEL GÜÇLERİN DEDİĞİ OLMALI!

Bazı uluslararası dev şirketler aşırı büyüyüp güçlenince, uluslararası platformda bazı devletlerden daha büyük bir siyasi güce sahip oluyorlar. Bu da asıl söz sahibi olan finans güç birliğinin hesabını bozuyor. Bu birlik, bu tür operasyonlarla büyük sonuçlar elde ederek kendi kurdukları dengelerin kesinlikle bozulmasına izin vermiyorlar. Vermeyecekler de...

VW o kadar güçlenmişti ki, küresel güçlerin aldığı bu kararı dinlemez ve Opel fabrikasını satın alırdı. Bunu bu güçler de biliyordu. Dolayısıyla kısa bir süre içerisinde VW’ye bir operasyon düzenleyerek, mali dengesini bozmalarının yanı sıra, özgüvenlerinin sarsılmasına da yol açmıştır. Yani VW istese de artık Opel’i alamayacak konuma gelir gelmez, Opel satışa çıktı ve sözde serbest piyasa koşullarına uygun bir şekilde Fransa’ya, Peugeot/PSA’ya satıldı.

Oyunun baş aktörü ABD ve silahı vergi cezaları idi.

Dikkat edilmesi gereken gerçek şudur ki, ekonomisi en üst seviyede olan, siyasi ve demokratik sistemi sağlam zemine oturmuş ve yıkılması güç görünen Almanya bile, bu küresel aktörlerin aldığı kararı sineye çekmek zorunda kalmasıdır.

ALMANYA-TÜRKİYE DOSTLUĞU TEHLİKELİDİR!

Küresel güçler Türkiye ile Almanya arasındaki dostluğun Almanya’nın Ortadoğu üzerinde etkin olmasını sağlar. ABD ve İngiltere bunu istememektedir. Bunun için Türkiye’de mevcut iktidarı bu yönde kullanmaktadır. Küresel güçler biliyor ki tarihsel dostluk Türkiye’nin de kendilerine kafa tutmasına yol açacaktır. Bu nedenle iki ülkenin arasını açmak için ne gerekiyorsa o yapılmaktadır. Burada Almanya da yanlış politikalar uygulayarak ve Türklerin kalbini kırarak yanlış yapıyor. Küresel güçlerin oyununa geliyor. PKK ve FETÖ konusundaki tutumu bunun kanıtı. Almanya’da yaşayan Türkler’in Alman ekonomisine katkısı unutuluyor. Almanya ayağına kurşun sıkıyor.

DÜNYA SAVAŞINA DOĞRU

Almanya, Rusya ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrasya Birliği küresel hegemonyayı yıkacak bir seçenek olduğunu gören küresel güçler bunu engellemek için elinden geleni yapıyor. Büyük çıkarların çatıştığı ve paranın Tanrılaştırıldığı kapitalizmin sinsi yüzü dünyamızı bir büyük savaşa sürüklüyor; ve bu savaşa yol açacak en önemli nedenlerden birinin Almanya ve Türkiye arasına nifak sokulmasının olduğu gözüküyor... Bir dünya savaşına adım adım ilerleniyor...

https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87