LÜTFEN SESSİZ AĞLAYALIM, MİLLET UYUYOR!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in yaptığı son ankete göre öğretmenlerin %89,2'sinin borcu var. Kredi kartı olanların ise yüzde 42,2'si aylık borcunun tamamını düzenli ödeyemiyor, neden, çünkü sene 1923, "Paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz ne kadar verelim?" sorusuna Mustafa Kemal Atatürk‘ ün "Öğretmen maaşlarını geçmesin" talimatı ile başlayan öğretmen maaşlarının tarihçesinin vekillerle kıyaslandığında şu anki durumu ortada da ondan.

Uzun yıllardır ekonomik zorluklarla mücadele eden öğretmenlerimizin durumu hepimizin malumu iken son zamanlarda başka başka haberler de bu sorunlara eklenir oldu. Gündemin yoğunluğundan çok fazla yer bulmayan ama okunduğunda iç acıtan bir takım haberleri atlamamak gerek.

25 yıllık öğretmen 14 aydır cezaevinde tutuklu. Gerekçesi "Bilinçaltında örgüt üyesi olma potansiyeli var". Suçlar bilinçaltımıza indiyse vay halimize. "Hâkim bey şu adamın tutuklanmasını istiyorum" neden? "Çünkü erkek ve bilinçaltında tecavüz etme ihtimali var" diyebilir bir kadın. Gerçekten bu noktaya kadar gidebilir, yarın bir gün böyle bir dava açılırsa şaşırmayalım. Aslında epeydir ülkemde her şey şaka gibi ama bu tam fıkralık. Ya da ben ruh sağlığımı koruyabilmek için her şeye acı acı güler oldum.

Bir diğer örnek Antalya'dan felsefe ve tarih derslerine giren 2 öğretmene "derste siyaset konuşmak ve Gezi olaylarına destek vermek, öğrencilere siyasi içerikli kitap tavsiye etmek" gibi gerekçelerle soruşturma açıldı. Tavsiye dilen kitaplar arasında Turgut Özakman'ın "Şu Çılgın Türkler'i" ve "Diriliş'i", Attila İlhan'ın "Gazi Paşa’sı" var. Bir inkılâp tarihi öğretmeninin Atatürk’ü anlatmasından daha doğal ve yapması gereken ne olabilir? Devlet memurları kanunu gereğince devlet memurunun siyaset yapması yasak ve soruşturma buna dayandırılarak açılıyor. Kurtuluş savaşının anlatıldığı kaynak kitaplar siyasete giriyor demek.

Sözün bitiği yere sık sık varıyorum şu sıralar. Ve sözü ATAM’a bırakıyorum.’Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür’.

İşte ülkemiz işte uygarlık düzeyimiz… Lütfen sessiz ağlayalım millet uyuyor.


https://twitter.com/aspavags
https://www.facebook.com/esra.feride.9
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87