M. İLKER YÜCEL İSTANBUL'u YÖNETİR

M. İlker Yücel, Vatan Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı olduğunda şu tereddütleri duyduk: daha çok genç ve deneyimsiz; İstanbul, dev sorunları ile yönetilmesi çok zor bir şehir. Belediyecilik deneyimi yok. Bu zorlukları nasıl aşar? Bence İlker Yücel’in İstanbul’u yönetmesi konusunda endişeler yersiz. Bir kere hiç kimse doğduğunda bir şey olmuyor. Cumhurbaşkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda belediyecilikten uzaktan yakından ilgisi yoktu. Dr.Nurettin Sözen, Kadir Topbaş ve niceleri, belediye başkanı olduktan sonra belediyeciliği öğrendiler. Diğer il ve ilçelere de belediye başkanlarına bakarsak meslek itibariyle belediyecilikle ilgisi olmayan birçok kişiyi görürüz. O halde meslek ve deneyim avantajlı olsa da belediye başkanlığını başarıyla yürütmek için zorunlu bir özellik değil.

LİDERLİK

İlker Yücel, Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) Ergenekon sürecinde başarıyla başkanlığını yapmış ve büyük eylem ve organizasyonlara önderlik etmiş bir lider karakterdir.

Aydınlık gazetesinin genel yayın yönetmenliğini de başarı ile yürütüyor. Tunç Akkoç ve Gürkan Koç ile birlikte çok sevdiğimiz gazetemizi bize ulaştırıyor. Aslında İlker Yücel geleceğin büyük yazarı da olabilir. Ama bu gençler ille de vatan ve millet diyor.

Aslında bu TGB nasıl bir şeydir ki ülke için kendilerini adayan bu gençler lider olarak yetişiyor ve gittikleri her yerde bu güçlü kişiliklerini yansıtarak çok başarılı oluyorlar? Araştırılması gereken konu bu.

Örnekler çok: Adnan Türkkan; Ulusal Kanal’ın başında. Televizyonu tüm sınırlı olanaklarla başarıyla yönetiyor. Çağdaş Cengiz; Ulusal kanalda yayınlara yön veriyor. Haber sunuyor. Oradan oraya koşarak televizyonu geliştirmeye çalışıyor. Sinan Sungur, Ulusal Radyo’yu kısa sürede marka yaptı. Tunç Akkoç, Aydınlık gazetesini büyük kağıt krizi ve ilan ve reklamda haksız rekabete rağmen yayında tutuyor ve kaliteli bir gazetenin yaşamasına ruh veriyor. Yani TGB’li olup da yaptığı işi başarı ile yapmayanı görmeye olanak yok. Tüm örnekleri saysak köşemize sığmaz. Bu nedenle diğer gençler bizi bağışlasınlar.

AMACA KİLİTLENME

İlker Yücel ve tanıdığımız tüm TGB’li gençler üstelendikleri göreve ve amaca bir kilitleniyorlar ki hiçbir çilingir bu kilidi açamaz.

Gazete çıkacak, dendi mi; hiçbir kuvvet gazetenin çıkmasını engelleyemiyor. Tüm zorluklar bir bir aşılıyor. Elbette bunun maddi ve manevi bedeli var. Ama bu gençlerin umurunda olan amaçları.

Şimdi İlker Yücel İBB Başkanı olsun. Yedi renge kilitlensin. Yirmi dört saat bu renklerle birlikte. Gel de onu bu renklerden ayır. Bu nedenle diyorum ki bu çelik gibi irade ile İlker Yücel İstanbul’u yönetir.

BİLGİ VE KÜLTÜR

Bu gençler eğitimini aldıkları konular ve siyasi alanda oldukça bilgili ve sağlam bir altyapıya sahipler. Onların öyle mütevazı durduklarına bakmayın. Birer bilgi emekçisi.

İller Yücel bir tarihçi. Ama aynı zamanda bir siyaset adamı ve gazeteci. Tarihçi olması İstanbul için bir avantaj. Bu nedenle Yücel’in kültür mirasımıza sahip çıkacağına inanıyoruz.

ANALİZ YAPMA YETENEĞİ

Bir kere bu gençler çok çabuk öğreniyorlar ve analiz yapma yetenekleri oldukça gelişmiş. En zor konuların en kısa zamanda öğrenip bizleri şaşırtıyorlar. İlker Yücel de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan 1 yıl sonra kırk yıllık belediyeci olur, çıkar. Hepimiz şaşırırız.

SAYGI VE SEVGİ

Gençlerde insan ve doğa sevgisi çok fazla. Her olaya ve konuya insani açıdan da yaklaşarak sevgi ve saygı konusunda da bize güzel örnekler oluşturuyorlar. Kibir nedir bilmez onlar...

İlker Yücel’in de son derece insan ve doğa sevgisiyle dolu olduğunu biliyoruz. Bunu da başkanlığı döneminde tüm İstanbul’a yansıtacağına inanıyoruz.

ÖĞRETMENLERİ KİM?

Gençlerin bu üstün niteliklere ulaşması ve lider karakter kazanmalarında başta başöğretmenleri Doğu Perinçek’in etkisi ve rolü yadsınamaz. Türkiye’nin en önemli siyasi ve kültür adamlarından biri olan Doğu Perinçek bu gençleri geleceğe hazırladı.

Diğer öğretmenleri ise yıllarca bu ülke için canını, malını ve geleceğini adamış geçmişin onlarca büyük devrimcileri. Deneyim ve gençlik birleşince ülkemiz için nice İlker Yüceller yetişiyor.

BENİM OYUM GENÇLİĞE

Benim oyum saf, temiz, geçmişinde leke olmayan, her şeyi ile kendisini ülkesine, milletine adamış lider İlker Yücel’e. Korkmayın! siz de verin. İstanbul’a yedi renk yakışır...

https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Feride 5 yıl önce

i̇lker yücel ‘e gönül rahatlığı ile oyumu vereceğim,başarılar diliyorum....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87