Magazin:
ŞARKICI SILA'nın DAVASINDA KARAR

ŞARKICI SILA'nın DAVASINDA KARAR

Şarkıcı Sıla Gençoğlu’nu darbettiği gerekçesiyle üç suçtan toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ancak kararın İstinaf Mahkemesi’nce bozulmasının ardından yeniden yargılanan Ahmet Kural, bu kez de aynı cezaya çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun 29 Ekim 2018’de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural’ın Zekeriyaköy’deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığı iddiasıyla görülen dava, 22 Nisan 2019’da karara bağlanmıştı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Kural’ı, ‘tehdit’ suçundan 7 ay 15 gün hapis, ‘basit yaralama’ suçundan 5 ay hapis, ‘hakaret’ suçundan ise 4 ay 5 gün hapis cezası olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Verilen hapis cezaları da ertelenmişti.

Ahmet Kural’ın avukatları karar üzerine istinafa başvurmuştu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi başvuruyu kabul ederek Ahmet Kural hakkındaki kararı, olayda basit yargılama usulünün uygulanmamasını, tanıkların dinlenmesi ve keşif yapılması gerekçeleriyle bozmuştu.

Bozma sonrası 19 Şubat’ta yeniden yargılanmasına başlanan Ahmet Kural hakkında duruşma savcısı mütalaasını vererek ‘hakaret’, ‘basit yaralama’, ‘tehdit’ suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi talep etmişti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

VOLKAN KONAK'tan JET YANIT
Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruma ve Ali Erbaş’a yönelik sözleri nedeniyle şarkıcı Volkan Konak...

Haberi Oku