MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ve SÖZCÜSÜ YALAN SÖYLÜYOR!..

YUNANİSTAN, EGE’deki KARASULARINI FİİLEN 12 MİLE ÇIKARDI!..

ERDOĞAN ve AKP HÜKÜMETLERİ, EGE’deki TÜRK KARASULARINI FİİLEN 3 MİLE DÜŞÜRDÜ!..

Dışişleri Bakanlığı tarafından 23 Ekim 2018’de yapılan SC-67 numaralı açıklamada, Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy’un Yunanistan Hükümetinin ”Yunan karasularını” kademeli olarak 12 Deniz Miline genişletme planına dair bir soruya verdiği cevap yayımlandı. Sözcü Hami Aksoy, “İki ülkenin karşılıklı kıyılarının bulunduğu Ege’ye yönelik, ikili mutabakatın olmadığı adımlara müsamaha göstermemiz mümkün değildir. Yüce Meclisimizin 8 Haziran 1995 tarihli bildirisi bu bağlamda siyasi ikazı havi olup, geçerliliğini bugün de korumaktadır. Konuya ilişkin görüş ve uyarılarımız, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisine de iletilmiştir” dedi.

Anadolu Ajansı Editör Masası’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki 6 mil olan karasularını 12 mile çıkaracağı yönündeki açıklamalarını eleştirdi. Çavuşoğlu, “Böyle bir karara (12 Mil kararını kastediyor) müsaade etmeyeceğimizi en iyi Yunanistan bilir” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Sözcüsü, milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylüyor, milletimizin zekasıyla alay ediyor. TBMM’nin 08 Haziran 1995 tarihli bildirisine göre Yunanistan’ın Ege Denizi’nde karasularını 12 mile çıkarması savaş nedenidir. Yunanistan, Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde Ege Denizi’nde burnumuzun dibindeki adaları işgal ederek hem topraklarını genişletti hem de karasularını 12 mile çıkardı. Yunanistan kendi egemenliğinde olan adaların 6 millik karasularına ilave olarak işgal ettiği 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığındaki 6 millik karasularını kendi egemenlik alanına kattı ve böylece karasularını 6 milden 12 mile çıkardı.

Şimdi Mevlüt Çavuşoğlu ve Sözcüsüne soralım, “Yunanistan Ege Denizi’nde karasularını fiilen 12 mile çıkardı. Daha ne duruyorsunuz? Yüce Meclisimizin 8 Haziran 1995 tarihli bildirisini neden uygulamıyorsunuz? Elinizi kolunuzu bağlayan mı var?”

VATAN TOPRAKLARINI YUNAN ASKERİNE TESLİM EDEN ERDOĞAN ve AKP HÜKÜMETLERİ, EGE DENİZİ’ndeki TÜRK KARASULARINI 3 MİLE İNDİRDİ!..

2674 Sayılı Türk Karasuları Kanunu Madde 1’e göre “Türk karasularının genişliği altı deniz milidir. Cumhurbaşkanı, belirli denizler için, o denizlerle ilgili bütün özellikleri ve durumları göz önünde bulundurmak ve hakkaniyet ilkesine uygun olmak şartıyla, altı deniz milinin üstünde karasuları genişliği tespit etmeye yetkilidir.” Mevcut durum itibarıyla Türkiye’nin Karadeniz ve Akdeniz’deki karasuları 12 mil, Ege Denizi’ndeki karasuları ise 6 mildir.

24 Haziran 2018’den önce karasularını 6 milin üstüne çıkarma yetkisi Bakanlar Kuruluna aitti. Bakanlar Kurulu ve son değişiklik ile Cumhurbaşkanı, Türk karasularını 6 milin üzerine çıkarabilir, 6 milin altına indiremez. Ancak, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı Yunan askerine alenen teslim edilmek suretiyle Türk karasuları 3 mile düşürüldü.

İşte somut örnekler;

ÖRNEK 1 : Binali Yıldırım, 20 Temmuz 2015’de, 6 millik Türk karasuları içinde bulunan ve kıyılarımıza 3 mil mesafedeki İzmir Koyun Adası’na pasaportla girdi. Yıldırım’ın, Türkiye Cumhuriyetine ait olan Koyun Adası’na pasaportla giriş yaptığını belirten haber ver resimler Yunan basınında yayımlandı. Yıldırım’ın teknesine Yunan bayrağı çektiği de belgelendi. Yıldırım, Yunan basınında çıkan haberlerin hiçbirisini tekzip etmedi, edemedi. Yunan Cumhurbaşkanı, Yunan bakanlar ve Yunan general ve amirallerin elini kolunu sallayarak pasaportsuz girdikleri İzmir Koyun Adası’na Binali Yıldırım ancak pasaportla girebildi.

Yıldırım, daha önceki ziyaretleri ile birlikte Koyun Adası’na toplam 4 sefer gitmiş. Binali Yıldırım’ın sahillerimize 3 mil mesafede bulunan İzmir Koyun Adası’na pasaportla girmesi, Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin Ege’deki Türk karasularını 3 mile düşürdüğünü gösteren somut bir olaydır. İzmir bölgesindeki T.C. Sahil Güvenlik botları ve balıkçılarımız 3 milin ötesine geçemiyor. Geçmeleri halinde Yunan Sahil Güvenlik botları tarafından botlarımıza ve balıkçı teknelerine uyarı ateşi açılıyor. Ege Denizi’ndeki karasularını fiilen 12 mile çıkaran ve 12 mil içerisinde devlet uygulaması yapan Yunanistan’a nota verilmiyor.

ÖRNEK 2 : 13 Nisan 2013’te, Aydın Bulamaç Adası bölgesinde göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Türk vatandaşı A.K. Yunan Sahil Güvenlik botları tarafından yakalanıyor ve Yunan mahkemesi tarafından yargılanarak  Eylül 2013’te 50 yıl hapis ve 115 bin avro para cezasına çarptırılıyor. Bulamaç Adası 6 millik Türk karasuları içinde bulunuyor.

Aydın bölgesindeki T.C. Sahil Güvenlik botları ve balıkçılarımız 3 milin ötesine geçemiyor. Geçmeleri halinde Yunan Sahil Güvenlik botları tarafından botlarımıza ve balıkçı teknelerine uyarı ateşi açılıyor. Bağımsız ve tarafsız olduğu iddia edilen Türk yargısı 3 milin ötesinde işlenen suçlara bakamıyor. Ege Denizi’ndeki karasularını fiilen 12 mile çıkaran ve 12 mil içerisinde devlet uygulaması yapan Yunanistan’a nota verilmiyor.

ÖRNEK 3 : Hollanda Savunma Bakanı Bayan Jeanine Hennis ve Hollanda Göçmen Bakanı Klaas Dijkhoff, Yunan Savunma Bakanı Kammenos ile birlikte 08 Aralık 2015’de, Aydın Bulamaç Adası’na geldiler. 6 millik Türk karasuları içinde bulunan ve Türkiye’ye ait olan Bulamaç Adası’nda işgalci Yunan askerleri ile birlikte gösteri yaptılar.

Hollandalı bakanlar elini kolunu sallayarak ve pasaportsuz olarak Türk topraklarına girerken, Hollanda Hükümeti Mart 2017’de, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ülkeye sokmadı, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etti.

ÖRNEK 4 : Bodrum Turgutreis Çatalada yakınlarında Türk karasularında balık avlayan vatandaşlarımızın teknesine, 28 Mayıs 2014’de Yunan Sahil Güvenlik Botundan uçaksavar makinalı tüfeği ile ateş açıldı. Teknedeki dört vatandaşımız İstanköy Adası’na zorla götürülerek tutuklandı. İki hafta sonra 3 vatandaşımız serbest bırakıldı ancak tekne kaptanı Kaan Camuzoğlu, Pire Koridalos Cezaevi’ne gönderildi. Cezaevinde tam 13 ay mahkemeye çıkarılmadan bekletilen Camuzoğlu, ölmek üzereyken mahkemeye çıkarılarak tahliye edildi. Camuzoğlu Türkiye’ye döndükten sonra İzmir’deki hastanede hayatını kaybetti.

Çatal Ada, Turgutreis sahiline 1,5 mil mesafede olup 6 millik Türk karasuları içinde bulunuyor. Yunan Sahil Güvenlik botu Türk karasularını 4,5 mil ihlal etmesine rağmen Türk Sahil Güvenlik unsurları duruma müdahale etmiyor, Türk karasularındaki kamu düzenini sağlamıyor. Muğla bölgesindeki T.C. Sahil Güvenlik botları ve balıkçılarımız 3 milin ötesine geçemiyor. Geçmeleri halinde Yunan Sahil Güvenlik botları tarafından botlarımıza ve balıkçı teknelerine uyarı ateşi açılıyor. Ege Denizi’ndeki karasularını fiilen 12 mile çıkaran ve 12 mil içerisinde devlet uygulaması yapan Yunanistan’a nota verilmiyor.

ÖRNEK 5 : Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos, 07 Mart 2017’de, Yunan Başbakanı Çipras da 06 Ocak 2018’de Muğla Keçi Adası’na gelerek işgalci Yunan askerleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.

Muğla Keçi Adası, Bodrum sahiline 4 mil mesafede olup 6 millik Türk karasuları içinde bulunuyor. Muğla bölgesindeki T.C. Sahil Güvenlik botları ve balıkçılarımız 3 milin ötesine geçemiyor. Geçmeleri halinde Yunan Sahil Güvenlik botları tarafından botlarımıza ve balıkçı teknelerine uyarı ateşi açılıyor.

ÖRNEK 6 : Erdoğan ve AKP Hükümetleri, Yunan Resmi Gazetesi ve Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde 2014’de yayımlanan haritalara 4 yıldır itiraz etmedi. Haritalarda 18 Türk Adası, Yunanistan Devlet sınırları içinde gösterilmiş. Birleşmiş Milletlere itiraz başvurusu yapılmadı, Yunanistan ve AB’ye nota verilmedi.

Ege Denizi’ndeki karasularını fiilen 12 mile çıkaran ve 12 mil içerisinde Yunan bayraklı firkateyn ve Sahil Güvenlik gemileri ile askeri tatbikatlar ve devlet uygulaması yapan Yunanistan’a nota verilmiyor. Verilen somut örneklerden anlaşılacağı üzere Yunanistan, Ege’deki karasularına fiilen 12 mile çıkarmış, Erdoğan ve AKP Hükümetleri de Ege’deki Türk karasularını fiilen 3 mile düşürmüştür. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunanistan hesabına çalıştığı ve milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylediği açıkça görülmektedir.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87