MHP'nin İŞ ORTAĞI HDP

Türkiye’de inanılmaz işler oluyor. MHP ile HDP, birbirlerine düşman gibi gözükseler bile iş TBMM’de alınan kararlara gelince bu iki parti ortak davranıyor. Ve bu iki ortak, AKP’ye açık açık hizmet ediyor. Bunun son ve en yakıcı örneği İyi Parti’nin “Resmi tabelalarda TC yeniden yer alsın!” biçimindeki önergesine HDP ile MHP’nin aynı doğrultuda oy vermeleridir. İki parti de çekimser oy kullandı. AKP ise ret dedi. Böylece Türkiye Cumhuriyeti teriminin resmi tabelalarda yer alması AKP-HDP-MHP oylarıyla önlendi.

DEMİRTAŞ-BAHÇELİ OMUZ OMUZA

MHP ve HDP’nin TBMM’deki bu ortaklığının başka örnekleri de var: “Suriyeliler ülkelerine gönderilsin!” içerikli önergeye MHP ve HDP çekimser oy kullandı. AKP ret oyu verdi ve böylece önerge AKP-MHP-HDP işbirliği ile reddedildi.

Tunceli’de donarak şehit olan askerlerimizin durumunun araştırılmasına HDP ile MHP çekimser oy kullandılar. Yine İstanbul’a yapılan yeni havalimanına Atatürk adı verilmesine ikiz kardeş MHP ve HDP aynı doğrultuda olumsuz oy verdiler. Çorlu tren kazasının araştırılmasında, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasında, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda, şehit ailelerinin ev sahibi yapılmasında, 3600 ek gösterge önergesinde, tarımda kullanılan mazotta ÖTV ve KDV alınmamasında, elektrik faturasındaki TRT payının kaldırılmasında, emeklilerin elektrik-su- doğalgaz giderlerinde indirim yapılması konusunda önergeler reddedilirken Bahçeli ile Demirtaş el ele idiler.

AKP ile HDP kavga ediyormuş görüntüsü verseler bile iş Meclis’ten yasa çıkarmaya gelince hemen birleşiyorlar. MHP de bunlara yardım ediyor.

Gerçeği görelim: Türkiye’yi, milliyetçi kıyafeti giydirilmiş gerici ve Amerikancı MHP’yi öne çıkartarak parçalayacaklar.

Umarım ki MHP’deki gerçek yurtseverler bu büyük tehlikenin farkına varırlar ve Türk düşmanı Bahçeli’ye seçimlerde bir ders verirler... Nasıl mı? Oylarını bu defa ülkemizi, bayrağımızı ve devletimizi tam bir kararlılıkla savunan Vatan Partisi’ne vererek...

CUMHURİYET’TE CAN DÜNDAR RUHU SÜRÜYOR

Yönetimi değişen Cumhuriyet gazetesinin eski tas eski hamam olduğu; gazetenin yeni yazarlarından Bartu Soral’a karşı bu gazete içinde başlatılan linç kampanyası ile ortaya çıktı. Bartu Soral, bir yazısında Osman Kavala’yı tutan yayınları eleştirince kıyamet koptu. Amerikancılara sonuna kadar fikir özgürlüğü getiren Yeni Cumhuriyet, Bartu Soral’ı ipe çekti.

Ne yaptı Bartu Soral? Osman Kavala’nın Ergenekon ve benzer AKP-FETÖ kumpaslarına arka çıkan bir ekibin önde gelenlerinden olduğunu hatırlattı.

Haksız mı? Eğer AKP hukuku bugün bir saray sopasına çevirmişse bunda Osman Kavala ile ona benzeyen sözde liberallerin büyük katkısı olmuştur. Şimdi çıkıp “Ama ben yargılama sürecinde şuna şuna itiraz ettim!” demesi Osman Kavala’nın kumpasçılarla dayanışma içerisinde olmadığını göstermez.

Hatırlayın: Bunlar, o günlerde aralarında benim de olduğum ulusalcı aydınları, gazetecileri, STK temsilcilerini katil gibi gösteriyorlardı. Güya Hrant Dink’i bizler öldürtmüştük! Kendilerine “Hrant’ın Arkadaşları” diyen bu ekip bu yaygaralarla cinayeti işleten FETÖ’nün polis şeflerini ve o alçak örgütü gizliyordu.

Hatırlatalım ki o beğenmedikleri eski Türkiye’de bırakın Osman Kavala’yı, hiç kimse bu kadar uzun süre iddianamesi yazılmadan hapiste tutulmuyordu. Peki, AKP’nin Yeni Türkiye diye övdüğü şu Orta Çağ Türkiyesinin mimarlarından birisi de Osman Kavala ve arkadaşları değil midir?

Bartu Soral, bu gerçeğin altını çizince niye saldırıyor ona Cumhuriyet Gazetesi yazarları? Bu riyaya bakınca benim de kusmam geliyor...

CUMHURİYET DÜŞMANINA TEK LAF ETMEDİNİZ

Bartu Soral’ı eleştiren sözde liberalleri geçtim de Emre Kongar ve Orhan Bursalı gibilere soruyorum: Sizin o yazar arkadaşınız, 29 Ekim’de marşlarla yürüyen Atatürkçü gençliğe, “Kemalistlerin sesi mezardan geliyor!” diye ağır hakaretler ederken Bartu Soral’a saldırdığınız gibi ona da saldırdınız mı? Peki AKP’nin iktidara gelişini “2002 Devrimi!” diye selamlayan o yazarı Cumhuriyet gazetesine Bartu Soral mı getirdi?

Engin Aydın gibi FETÖ destekçisi, Ergenekon tamtamcısı, Erdoğan ağzı ile Beşar Esad’a saldıran birisini neden eleştirmediniz?

Söyler misiniz? Yazdığınız gazeteden Mehmet Faraç, Bedri Baykam, Alev Coşkun, Coşkun Özdemir, Ümit Zileli gibi Kemalist yazarlar atılırken ne yaptınız?

Ey kıdemli Kemalistler! Bartu Soral’ı susturmakla Suriye’nin kuzeyindeki Amerikancı güçlerin yanına savrulduğunuzu görmüyor musunuz?

Etnikçi terör örgütüne yaklaşarak AKP’yi yeneceğini sananlara, TBMM’deki oylamalarda AKP-HDP işbirliğini yeniden hatırlatırım.

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87