MUTLULUĞUN RESMİNİ DAHİ GÖRMEDİK!..

Bir ferahladım, bir mutlu oldum, yüreğime su serpildi vallahi!..


Aslan Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), tam da en kanlı, en endişeli, en huzursuz, en korkulu, en umutsuz zamanlarımızı yaşarken, bir anket patlattı hayatımız değişiverdi!.. Anketin adı “2015 Mutluluk Anketi.” TÜİK, büyük fedakarlıklarla 9 bin 397 yurttaşı bulmuş, sormuş ve ülkenin yüzde 56.6’sının pek bi mutlu yaşayıp gittiğini ortaya çıkarmış... İşin mutluluk verici yanı; mutlu olduğunu söyleyen yurttaşların oranı geçen seneye oranla binde 3 civarında artmamış mı size!..


Eh, doğal olarak mutsuz olduğunu söyleyen nankör bir yurttaş topluluğu da çıkmış tabii; Tanrı’ya şükür hem çok azınlıkta, hem de geçen yıla göre binde 3 oranında azalmış, 11.7’den, 11.4’e gerilemiş. Zaten çok üzerinde durmaya da gerek yok; bu ahali ya“paralelcidir”, ya “PKK’lıdır” ya “bozguncudur”, ya da hepsinden ortaya azıcıktır... Baksanıza Artvin denilen “bozguncu” yuvasına.. Zenginlik, bakır, altın ve de bin bir meşakkatle geliyor, yok efendim “bitkilermiş, ağaçlarmış, böceklermiş!” Zaten iktidar medyası yukarıda saydığım sözcüklerle sıvayıverdi halkı, pardon bozguncuları, ardından kolluk gücü “Atatürk’ün p....” diye coplarla, biberle, gazla okşayıverdi, anladılar mutluluğun ne olduğunu...


-Her 100 işsizden 41’inin bile mutlu, mesut yaşadığı bir ülkede “mutsuzluk” sözcüğünü hangi cesaretle, hangi vicdanla kullanıyor bu insancıklar, pes doğrusu!.


Ama ben en çok gençler adına sevindim; ankette en yüksek mutluluk oranını yüzde 63.8 ile onlar yakalamış... E tabii, “gak” dese et, “guk” dese ayran, dünyanın en gelişmiş, en bilimsel üniversitelerinde okuyorlar, daha okulun birinci sınıfında cukkalı işi hazır... Arada sırada saçlarından sürükleniyor, copun, biberin, gazın tadına bakıyorlar ama bilsinler ki mutluluğun fazlası da fıtrata ters, polis amcaları da yardımcı oluyor... Düşünsenize, zorlu sınavdan çıkmışsınız, yanıyorsunuz, TOMA’lardan şööle tazyikli su, işte size buzz gibi mutluluk.. Kıymetini bileceksin...


-Ama nerdeee, minnet nedir bilmeyen bir gençlik işte...

 


Mutluluk nedir” diye sordun mu?..

 


Minnet dedim de, en düşük oran bizim yaş gurubundan çıkmış...


TÜİK anketine göre, en düşük mutluyum” diyen yüzde 51.7 ile “45-54” yaş grubu olmuş... Mazur göreceksiniz; “menapoz”, “andropoz”, durumları filan... Üstelik bu yaş grubu, inatçıdır, anlayışsızdır. Şu 14 senelik “mutluk iktidarı” öncesinde çok mutsuzluk gördükleri için titizlenirler, minnet nedir sözcük anlamını sor bilmezler falan..


Üstelik en büyük Türk büyüklerimizin, açıklamaları da tam TÜİK’in anket paylaşımıyla çakışmışken... Ne dedi Saray? “Türkiye dünyanın en güvenilir ülkelerinden biridir.” Milli savunma bakanı durur mu, gerçeği olanca haşmetiyle patlatıverdi: “ateş çemberi içerisinde bir barış adasıyız...” Bunu gören dışişleri bakanı da noktayı koydu: “dış politikamıza bütün dünya imrenerek bakıyor...”


-İşte TÜİK’de bu gerçeği hem bizim, hem dünyanın gözüne sokuverdi, o kadar!..


Şimdii, bu kadar “makara” yeter deyip, böylesine bir “orta oyunu” anketini millete sokuşturmaya kalkışan şu “hükümet kurumuna” bir kaç soru soralım:


-Arkadaş, ben aradım, taradım, senin bu anketi hangi bilimsel veriler ışığında, hangi kriterleri uygulayarak yaptığını bulamadım!.. Soracak soru çok da, şu soruyu sordun mu önce ona yanıt ver: “Mutluluk nedir?”


Soru çok basit: “evet” ya da “hayır” nokta! Bu 9 bin 397 kişiyi nereden, nasıl seçtin?. Kaçı erkek, kaçı kadın, kaçı genç, kaçı yaşlı?.. Ülkenin hangi kentlerinden, hangi sosyo-ekonomik gruplara dahiller?..


Yüzde 60.2’si mutluyum diyen kadınları nerelerden seçtin örneğin?.. Her Allah’ın günü tacize, saldırıya uğrayan, öldürülen, okumuş, okumamış fark etmeyen kadınlardan, gencecik kızlardan kaç tanesi bu ankete yanıt verdi?. Mutluyum diyen yüzde 63.8 genci nerelerde buldun.. Gelecekten umutlu olduğunu söyleyen yüzde 74.4 oranında yurttaş nerede yaşıyor, Mars’ta mı?


-Yanıt istiyorum!

 


Yalancının mumu...

   


TÜİK’in bu müthiş anketi kamuoyuna açıkladığı gün ne oldu biliyor musunuz?. Anlatayım:


-Dünyanın en ünlü sanal ansiklopedisi Wikipedia, Türkiye’yi “iç savaş yaşanan ülkeler” listesine koydu. Hem de haritasıyla birlikte!..


İşte hiç sıkılmadan, “en güvenilir ülke”, “barış adası” diye koskoslandıkları ülkemizin dünyadaki görünümü bu!. ABD şirketi Mercer’in“Dünyanın En Yaşanılası kentleri” 2016 raporunda Viyana 1’nci oldu. Peki ya İstanbul?.. Amman’ın, Sao Paolo’nun bile gerisinde kalarak 122. Olabildi. Bizden sonra gelenler de zaten Afrika ve Ortadoğu gibi yerlerdi!


Bu ülke, T24 Haber Sitesi’nin haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanı’nın, Özel Bilkent Ortaokulu’nda okuyan kızının sınıf arkadaşlarını“Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiler” diyerek okul yönetimine şikayet ettiği, kınama ve uzaklaştırma cezası verilmesini sağladığı bir ülkedir!..


Bu ülke, öğretmen tacizine uğrayan bir 8. Sınıf öğrencisi kızcağızın, şikayeti bile okul yönetimince hasır altı edildiği için intihar ettiği bir ülkedir.. Koca bir halkın kendi kentine hapsedildiği, eziyet edildiği bir ülkedir.


TÜİK ise enflasyon hesabını dahi, pinpon topu, bilgisayar aksamı gibi metalara göre yapmayı marifet sayan bir kurumdur...


-Bu ülke “mutluluğun resmini” bile tanımamış bir ülkedir!..


https://twitter.com/umit_zileli

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87