ÖCALAN'I DA “MİLLİ” İLAN ETTİLER YA PES!

Sonunda bunu da gördük...

Bir taraftan Doğu ve Güneydoğu’dan her gün ya bir askerimizin, ya bir polisimizin şehit edildiği haberi geliyor, terörist kadın, Diyarbakır’ın göbeğinde silahını çekip, güvenlik görevlilerini vuruyor, Diyarbakır Baro Başkanı, naklen yayında boynundan vurulup öldürülüyor, Güneydoğu barikatlarla neredeyse hapsedilmiş, PKK iyice azmış...

Diğer taraftan, hem de AKP’nin Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, devletin(siz hükümet olarak okuyun lütfen!) halen Abdullah Öcalan’la görüştüğünü ilan ediyor, edebiliyor!.. Bu bi şey mi; ilan etmekle kalmıyor, on binlerce insanın kanı eline bulaşmış bir teröristi “milli” ilan etme cüretini gösteriyor... Buyurun okuyun:

-Öcalan’ın duruşu daha milliydi. Ortadoğu’nun barışına ve Türkiye’nin bugünkü çözüm sürecine uygun yöntemler geliştirmesine katkı sunuyordu...

İyi mi?. Meğer Öcalan, Türkiye’yi bitirmiş, Ortadoğu barışına da katkı sunuyormuş!.. Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun son 5 yılda nasıl bir “gayya kuyusuna” sürüklendiği ayan beyan ortadayken bunu söylemek nasıl bir siyasi deha örneğidir, adını koyamıyorum!.. PKK’nın duruşunu çok milli olarak görmediğini söyleyerek, yaptığı açıklamanın üstüne tüy diken Ensarioğlu, Öcalan’ı nasıl korumaya çalıştıklarını da şöyle itiraf ediyor:

-Bakın bu bir satranç gibidir. Öyle sizin dediğiniz gibi Öcalan’ı sürekli basın karşısında tutarak anlamlaştırırsınız, itibarsızlaştırırsınız. Biz Öcalan’ı korumaya çalışıyoruz. Etkin pozisyonunu korumaya çalışıyoruz...

Adam sanki AKP milletvekili değil, Kandil’de propagandadan sorumlu başkan yardımcısı!.. Anlamlı, itibarlı, pozisyonu etkin bir Öcalan için canla başla hizmet ediyor!.. Bir zamanlar çok revaçta bir reklam vardı ekranlarda, bilmem anımsayacak mısınız:

-Yoktur birbirimizden farkımız... Ama biz Osmanlı Bankasıyız!..

Acaba şu açıklamayı, bu açıklamanın ardında duran zevatı, bunların sırtını sıvazlayan efendileri, halktan saklı yenilen herzeleri bundan daha iyi açıklayabilecek bir reklam olabilir mi, varın siz karar verin!..

“Darbeci!”

AKP’nin Diyarbakır milletvekili muhterem, Öcalan’ı sarıp, sarmalayıp özenle korumaya çalıştıklarını anlatırken, bir başka AKP’li, üstelik Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de, bir başka “dahiyane” buluşa imza attı.

-Türkiye’nin IŞİD’le(o DAEŞ diyor, Cumhurbaşkanı DAİŞ diyor, daha buna bile karar veremediler!) işbirliği yaptığı yalanında ısrar edenler, askeri yollarla alan hakimiyeti kurma peşindedir...

Siz bakmayın bu süslü “alan hakimiyeti” laflarına, muhterem düpedüz “darbeci” demeye getiriyor!.. İyi de, IŞİD’le işbirliği yapıldığının, Türkiye’nin “ikili oynadığının” ana kaynağı dünya medyası... Hem de dünyanın en etkin, en çok okunan, en itibarlı gazeteleri, televizyonları!.. Daha dün Financial Times gazetesinin yazarı David Gardner’in köşesinden alıntı yaptım; yüksek düzey bir AB yetkilisinin sözlerini aktarıyordu:

-Eğer Türkiye ikili oynamakta ısrar ederse kendisi için kötü olacak!..

Daha üzerinden 48 saat bile geçmedi; Rusya, son bir haftada “2 bin militan ve 120 ton mühimmatın, Türkiye sınırından IŞİD’e gönderildiğini” açıkladı... Hadi onlara inanmadık diyelim; ABD Başkanı Obama’nın, bizim yanaşma medyanın özenle gözlerden uzak tutmaya çalıştığı konuşmasını da dün köşemde yayınladım. Ne diyordu Obama:

-Yabancı savaşçılar için halen bir geçiş noktası ve terörist eylemleri finanse etmek için IŞİD tarafından yakıt nakletmede kullanılan 98 kilometre var...

Rusların açıklamasıyla, Obama’nın söyledikleri çakışmıyor mu?.. Guardian’da, Washington Post’ta, New York Times’da CNN’de, BBC’de yazılanları, söylenenleri neremize saklayacağız?.. Hadi Türkiye’deki biz zavallılar ezelden ebede alıştık her türden suçlamaya da...

-Bunlarda mı darbeci?!.

Bari dürüst olun!..

Antalya Tiyatro Festivali 7-15 Aralık tarihlerinde yapılacaktı...

Yapılamıyor!.. Bu yıl ikincisi düzenlenecekti. Antalya Kültür Merkezi’nde yapılan tüm salon rezervasyonlarının tümü iptal edildi. Gerekçe gerçekten şahane:

-Salonlar ilaçlanıyormuş!..

Festivalin düzenleyicisi firma, “o zaman diğer günler için verin” dedi. O da kabul görmedi, iyi mi!.. Aslında, festivale katılacak oyuncu kadrosuna bakınca, Menderes Türel Belediyesi’nin  festivali niçin bir skandala imza atma pahasına iptal ettiği gayet açık şekilde ortaya çıkıyor:

-Rutkay Aziz, Genco Erkal, Levent üzümcü, Sumru Yavrucuk, Taner Barlas, Fatih Dönmez, Ayça Varlıer, Günay Karacaoğlu...

Ülkenin yüz akı tiyatro sanatçıları olan bu isimlerin ufacık bir ortak kusuru bulunuyor, ne yazık ki; tümü Gezi Olayları sırasında gösterilen vahşete, ölümlere, gaz bombalarına karşı çıkmışlardı!..

Herkesin bildiği bu “sır” nedeniyle, halk oylamasıyla seçilen oyunları, sırf oyuncular “muhalif” diye, üstelik 3 bin 500 bilet de satılmışken iptal etmek anca bir AKP belediyesi tarafından düşünülebilirdi!.. İyi de kardeşim, şunu başından yapsanız, neden iptal ettiğinizi de dürüstçe söyleseniz olmaz mı?. Olmaaaz...

-Acı lazım, acı!..


https://twitter.com/umit_zileli
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87