ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK…

Başlığı siz test edilmiş, ya da onaylanmış çaresizlik olarak da değiştirebilirsiniz! O artık sizin yaratıcılığınıza kalmış. Siz düşüne durun, ben önce matbu gerekçelere dayanarak bir şeyler anlatacağım size…

Devletin resmi rakamlarına göre 18-25 yaş arasındaki gençlerin yüzde 25’i işsiz ve çaresizken, referandumun piyasayı her anlamda yorduğu ayan beyan ortada iken, afişler için, araçlar için, güvenliği sağlamak için yapılan harcamalarla binlerce kişiye istihdam yaratılabileceği bilinirken,  enflasyonun zirvede olması rakamlarla sabitken garip ve ayıp olanı bunu kimsenin görmemesi değil midir?  Yanıtınızı beklemeden örneklere devam!

Şakacı başbakan şakalarını sürdürüyor; “Bu anayasa eski bir araba 82 model. Artık yürümüyor” diyor. Doğru insanı uçak filolarından inmeyince, oğlunun da gemi filoları olunca 82 model arabayı beğenmez tabii! Yine başbakan; “Sen ağa, ben ağa bu davarı koyunu kim sağa” diyerek şaka yollu da olsa gerçeğin altını çiziyor.

Doğru aslında! İnsana pervasızca yaptıklarının hesabı sorulmayınca, yaptıkları hatalar hesap olup karşısına dikilmeyince diklenmesi kolay oluyor. Yılların haksızlığı, yılların yolsuzluğu, yılların adaletsizliği, yılların zulmü toplumda karşılık bulmayınca tepeden atmak kolay geliyor.

Ülkemiz darboğazdaymış, uygarlıklar çatışmasına davetiye çıkartıyormuş, Alman Der Spiegel dergisine göre; “Kapalı çarşıda 2000 dükkânın 600’ü kapanmış, turizmde büyük bir çöküş varmış, TL erimiş, ekonomi dramatik bir çözülmeye girerek ağır bir şekilde sarsılmış ve Erdoğan, başka bir âlemde yaşıyor gibi durumun vahametinin farkında değilmiş” aman sende! Biz ülke gerçeklerini batıdan öğrenecek değiliz!

Bir başka deyişle biz ülkemize ait bu gerçekçi değerlendirmeleri aslı astarı olmayan haberlerden mi, yoksa hüznü, burukluğu artıran dış basından mı öğreneceğiz?

Bu ve sık sık sorduğumuz benzeri soruları yönetim cenahından anlatacak birileri var mı? Ya da çıkacak mı? Beklemeye gücümüz kalmadı ama gücümüze giden çok şey var! Ne derseniz? Türkiye, dünyanın en fazla televizyon izleyen ülkeleri sıralamasında açık ara birinci olmuş. 330 dakika ile rekor kırmışız! Tercihimizi magazin programları ve dizilerden yana koymuşuz! Bizi izleyen ülkeler arasında Japonya, İtalya, Polonya, İspanya, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya ve Brezilya varmış. Bir zamanlar dizileri izlenme rekorları kıran Brezilya listenin sonunda yer almış. İyi mi?

Sanırım bu konu üzerinde biraz daha düşünmemiz gerekecek. Dizi sektörünü Brezilya’dan alıp, en başa çıkmak ve kendi dizilerimizi izlemek güzel bir duygu olsa gerek! Bu arada İstanbullu magazin, Ankaralı dizi izliyormuş! İki mega kentin arasındaki kültürel farka bakar mısınız?
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87