PAPAZ HER MAÇ ÜÇLÜK YEMEZ...!
LİTVANYA:73 TÜRKİYE:61


Birbirini hem Avrupa kupası maçlarından tanıyan hem de turnuvanın başından itibaren analiz eden iki takımın bu maçı son dakikalara bırakmayacağı baştan tahmin edilebilirdi. Taraflardan biri kilidi kıracak ve bu sefer maçı farklı kazanacaktı. Bu taraf biz olmak isterdik. Ama %16,7 ile üçlük atılarak kazanılmış maç sanırız yoktur.

Onların NBA patentli uzunlarına yine NBA patentli uzunumuzla cevap verebilir ve etkili savunma ile kışlalarını susturabilirdik. Nitekim yaptık da. Ancak maçı kazanmak için sayı atmak gerekiyor. Bizim oyuncularımız taktik başarı ile buldukları üçlükleri kaçırırken, rakip dengeyi dış şut atan uzunları Lavrinoviç ile bozdu.

Aslında ilk periyota hızlı başlamış, üstelik ilk 5 dakikada 14-6 öne geçmiştik. Üstelik Sinan'ın fast-break smaçı ile rakibe göz dağı bile vermiştik. Çeyreğin kalanında karşılıklı basketlerle 18-13 le ikinci çeyreğe gittik.

Tecrübeli Litvanya koçu şutör uzunu Lavrinovic'i devreye soktu. Bu hamleyi bekliyorduk. Ama önlem alamadık. Radarda 3 tane üçlükle rakip öne geçmeyi başardı. İki kez beraberliği sağlamamıza rağmen bu çeyrekte sadece 10 sayı atabildik. Devre arasına 33-28 geride gittik.

Üçüncü periyota Litvanya yine üçlükle başladı. Ancak Sinan ve Ender'in sayılarıyla rakibi önce yakaladık, sonra da geçtik. Ama ah o üçlükler. Litvanya Seibutis ve Pocius'la iki üçlük atıp yine öne geçmeyi başardı. Son çeyreğe kolayca kapatabileceğimizi düşündüğümüz 3 sayı farkla geride girdik. Mac son periyotta yine 20 sayının altında kaldık. Şut kaçırmakta adeta yarıştı oyuncularımız . Biz 17 sayı atarken maçın sonunda çaresizde taktik faullere başvurduk. Litvanya yüksek yüzdeyle bunları da sayıya çevirdi ve bir periyodda 26 sayı atarak bizi turnuvanın dışına itti.

Rakipte Pocius %60, Lavrinovic %75 , Seibutis ise %100 (yazıyla yüzde yüz) ile üçlük kullanırken, bizde Emir, Cenk ve Cedi Osman toplam 8 üçlükte sıfır isabetler oynadılar. Aslında birbirine denk sayılabilecek iki takımın arasındaki farkı oluşturan en belirgin özellik onların %52,6 lık üçlük yüzdesine bizim %16,7 ile cevap verebilmemizde.

Tüm istatistiklerde rakiple başabaş iken göze çarpan önemli bir diğer fark ise yedeklerden gelen sayılarda ortaya çıktı. Litvanya yedekleri 28 sayı atarken bir kenardan gelen oyunculardan sadece 6 sayı bulabildik. Bu iki alandaki ezici fark yenilgiyi rahatça açıklıyor.

Herşeye rağmen üçüncü kez bir dünya şampiyonasında çeyrek final oynayan takımımızı tebrik ediyoruz. Önemli bir basketbol ülkesi olduğumuzu herkese gösterdiler.

Ancak gelecek turnuvalarda bu kadroyla fazla yol gidemeyeceğimiz açık. Yaş nedeniyle kadrodan ayrılması muhtemel iki Kerem dışında her iki Barış'ın , kritik noktalarda tek bir hayat kurtaran üçlük dışında hiç güven vermeyen Cenk'in, pota altında kayıpları oynayan Furkan'ın yeniden değerlendirilmeleri ve yerlerine oynayabilecek oyuncularla beraber yeni bir takım çatısı oluşturulması gerektiği bir gerçek.

Sonuçta U 20 ve U 18 de Avrupa Şampiyonu olmuş gençlerimiz var. Gerekirse Rusya ve İtalya'nın yaptığı gibi bir büyük turnuvayı pas geçip daha hazır ve genç bir takımla yola devam etmeyi de düşünebiliriz.

Sağlıkla kalın...


https://twitter.com/rtkala
https://www.facebook.com/rustu.kalac
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87