PARALEL DEVLET YAPILANMASI FENER RUM PATRİKHANESİ - İKİNCİ VATİKAN

Fener Rum Patrikhanesi’nde, 05 Ocak 2019’da düzenlenen törenle Ukrayna’ya Bağımsızlık Belgesi (Otosefali) verildi. Törene Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko da katıldı. Otosefali Töreni ile bütün dünyaya Fener Rum Patrikhanesi’nin Ekümenik olduğu ve Türkiye’de İkinci Vatikan Devleti’nin kurulduğu mesajı verildi. FETÖ’den sonra Fener Rum Patrikhanesi de Paralel Devlet Yapılanmasını tamamlamış oldu.

Fener Rum Patrikhanesi, 2004 yılı Aralık ayında, Avrupa Birliği, Yunan Hükümeti ve Türk Hükümeti’ne başvurarak bazı taleplerde bulundu. ( Doç.Dr. Emruhan Yalçın, Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi S 50, Güz 2012, s. 493 ) Talepler arasında; Patrikhane’nin Ekümenikliği Türk Hükûmeti tarafından tanınmalı, Heybeliada Ruhban Okulu yeniden açılmalı, Patrikhane’nin hukuki varlığı tanınmalı gibi talepler de var.

Fener Rum Patrikhanesi, ekümeniklik iddiasını Fatih Sultan Mehmet’in verdiği berata dayandırıyor. Ancak, Tarihçi Halil İnalcık, 02 Aralık 2009’da Sabah Gazetesine verdiği mülakatta; “Fatih Sultan Mehmet tarafından verilen beratla Patrik’in otoritesi, yalnız Osmanlı ülkesindeki kilise ve manastırlar üzerindeydi. Patrikhane tüm Ortodoks dünyasını temsil eden bir makam değildi.” diyerek, bu Fermanla Patriğe ekümeniklik verilmediğini açık bir şekilde ifade etmiştir. ( Doç.Dr. Emruhan Yalçın, Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi S 50, Güz 2012, s. 488 )  

Tarihi gerçeklerin aksine, Fener Rum Patrikhanesi’nde dağıtılan broşürlerde Patrikhane’nin Ekümenik olduğu iddia ediliyor.

Lozan Antlaşması’nın 14. Maddesi ve Türk ve Rum Ahali’nin Değişimi Sözleşmesi’ne göre İstanbul, Gökçeada ve Bozcaada dışındaki tüm Rumlar mübadeleye tabi tutuldu ve tüm dini örgütler lağvedildi. Fener Rum Patrikhanesi, İstanbul, Gökçeada ve Bozcaada dışında hiçbir yerde kilise ve/veya dini örgüt açamaz. Ancak Fener Rum Patrikhanesi, 2004 yılında İznik ve Bursa’da, 2016 yılında da İzmir’de metropolitlik açtı. Patrikhane ve Patrik Bartholomeos Lozan Antlaşması’nı ve Anayasa’nın 90. Maddesini ihlal ederek TCK 309’da tanımlanan Anayasayı İhlal suçunu işledi.

Patrikhanenin internet sitesinde ekümenikliğini ilan eden Bartholomeos, Türk adası olan Eşek (Agathonision) ve Nergizçik (Arkioi) adaları ile etrafındaki küçük adaları, doğrudan sözde “Ekümenik Patrikliğin” yönetimi  altına almış. Sitede, kiliselerin telefon numaraları da verilmiş. Fener Rum Patrikhanesi, Yunan işgali altında olan Türk adalarındaki kiliseleri işletiyor ve kiliselere papaz atıyor.

Patrikhanenin internet sitesindeki yazılı metinlerde ve başta Aydın Eşek Adası olmak üzere diğer Türk adalarında çekilen ve bütün dünyaya yayınlanan fotoğraflarda, Patrikhane’nin Yunanistan ile birlikte Türk adalarını işgal ettiği açıkça görülüyor.

Fener Rum Patrikhanesi ve Patrik Bartholomeos, Yunanistan ile birlikte Türk adalarını işgal etmiş ve TCK 302’de tanımlanan vatana ihanet suçu ile TMK 3’te tanımlanan terör suçunu işlemiştir.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, FENER RUM PATRİKHANESİ ve PATRİK BARTHOLOMEOS HAKKINDA NEDEN SORUŞTURMA AÇMIYOR?

Görsel ve yazılı basında, Fener Rum Patrikhanesi ve Patrik Bartholomeos’un, Yunanistan ile birlikte Türk adalarını işgal ettiği  haberleri sürekli olarak veriliyor. Ancak  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Patrikhane ve Bartholomeos hakkında TCK 302 ve TMK 3’den bugüne kadar soruşturma  açmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk vatandaşı Bartholomeos ve tüzel kişiliği olmayan Fener Rum Patrikhanesi hakkında neden soruşturma açmıyor? Sade vatandaşa gelince aslan kesilen ve resen soruşturma açan Başsavcılık, Bartholomeos ve Patrikhaneye gelince frene basıyor. Yargı babalarının çiftliği mi?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Patrik Bartholomeos ve Fener Rum Patrikhanesi hakkında derhal soruşturma açmalıdır.

FENER RUM PATRİKHANESİ DERHAL AYNOROZ’a TAŞINMALIDIR!..

Lozan Konferansı’nın 10 Ocak 1923 tarihli oturumunda, Fener Rum Patrikhanesi’nin siyasi ve idari faaliyetlerde bulunmamak şartıyla İstanbul’da ikamet etmesine müsaade edilmiştir. Fener Rum Patrikhanesi’nin Yunanistan ile birlikte Türk adalarını işgal etmesi, ekümeniklik faaliyetleri ve Ukrayna’ya Bağımsızlık Belgesi (Otosefali) vermesi siyasi ve idari faaliyetlerdir.

Mevcut durum itibarıyla Lozan’daki mutabakatı ihlal eden ve suç işleyen Fener Rum Patrikhanesi İstanbul’da ikamet etme hakkını kaybetmiştir. Patrikhane derhal Aynoroz’a taşınmalıdır.

ERDOĞAN, FATİH SULTAN MEHMET’ten ve OSMANLI’dan İNTİKAM ALIYOR!..

05 Ocak 2019’da yapılan Otosefali Töreninden sonra, Tayyip Erdoğan ve Hükümetinin, Fener Rum Patrikhanesinin Ekümenikliği ile birlikte hukuki varlığını da fiilen tanıdığı açıkça görülmektedir. Her türlü paralel devlet yapılanması ile mücadele ettiğini iddia eden Erdoğan, Fener Rum Patrikhanesinin Paralel Devlet Yapılanmasına açık destek vermiştir.

Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesiyle Bizans İmparatorluğu ve Bizans bayrakları tarihe gömülmüştü. Ancak Erdoğan ve AKP İktidarları döneminde, Türk Adalarında, Bizans bayrakları dalgalanmaya başladı. Erdoğan, saklamadan, gizlemeden göstere göstere Türk topraklarında yeniden Bizans Devletini kuruyor. Fatih Sultan Mehmet, Patrikhaneye ekümeniklik vermedi. Ancak Erdoğan, Fener Rum Patrikhanesi’ne fiilen ekümeniklik yetkisi verdi. Fatih Sultan Mehmet Bizans İmparatorluğunu tarihe gömdü, Erdoğan Bizans Devletini yeniden kuruyor. Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet’ten ve Osmanlı’dan intikam alıyor.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KİME HİZMET EDİYOR ?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 09 Kasım 2018’de, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etti. Başkan Erbaş bu ziyaretle Yunan ordusunun yanında saf tutmuş oldu.

633 Sayılı Kanun’un 8.Maddesine göre Diyanet İşleri Başkanı ile İl Müftüleri sorumluluk alanındaki din görevlilerinin hizmetlerini düzenlemek ve denetlemekle görevlidir. İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde bulunan adalarda gayrimeşru olarak görev yapan Fener Patrikhanesi papazlarının hizmetlerini kim düzenliyor, kim denetliyor? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İzmir, Aydın ve Muğla İl Müftüleri kime hizmet ediyor? Anılan şahısların görevleri arasında Yunanistan’a ve Fener Rum Patrikhanesi’ne hizmet etmek var mı? Anılan şahıslar, Yunan Hükümeti’nden ve / veya Fener Rum Patrikhanesi’nden maaş alıyor mu?

İŞGAL HABERLERİNE SANSÜR UYGULAYAN DEMİRÖREN MEDYA GRUBU, PDY FENER RUM PATRİKHANESİ’ni DESTEKLİYOR !...

Doğan Medya’yı satın alan Demirören Medya Grubu da işgal haberlerine sansür uyguluyor. Demirören Medya Grubu’na bağlı görsel ve yazılı basın kuruluşları Türk topraklarında elini kolunu sallayarak dolaşan 5 binden fazla işgalci Yunan askerini görmezden gelerek işgal haberlerini sansüre tabi tutuyor.

Hürriyet Gazetesi, 06 Ocak 2019 tarihli baskısında Fener Rum Patrikhanesi’nde yapılan töreni “Bin Yılın İmzası” manşeti ile verdi. Türk topraklarındaki Yunan ve Fener Rum Patrikhanesi işgaline sansür uygulayan Hürriyet Gazetesi, işgalci Patrikhaneyi “Bin Yılın İmzası” manşeti ile destekleyerek kamu diplomasisi yapıyor. Desteklenenler arasında TCK 302 ve TMK 3’ten yargılanması gereken Bartholomeos da var.  

Fener Rum Patrikhanesi’nin Paralel Devlet Yapılanması olduğu belgeleri ile açıklanmıştır.     Demirören Medya Grubu’nun patronları ile Genel Yayın Yönetmenleri ve Haber Müdürlerine hatırlatalım; Paralel Devlet Yapılanmalarını desteklemek MGK Kararlarına ve yasalara göre suçtur. PDY FETÖ’nün desteklenmesi ile PDY Fener Rum Patrikhanesi’nin desteklenmesi arasında hiçbir fark yoktur.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87