PEKİ, BU TOHUMLARI KİM EKTİ? (1)

Yeni yılın bu ilk yazısında daha iç açan bir yazı yazmak isterdim. Ama Ortaköy’deki saldırı sonucunda 39 kişinin hayatını kaybetmesiyle yaşanan olay üzerine gel de yaz! 

Aylardır darbeyle yatıyor, kalkışmayla kalkıyoruz. FETÖ’yle hesaplaşıyor, ne kadar saf olduğumuzun altını çiziyoruz. Demokrasi mitinglerinden girdik, Yenikapı ruhundan çıktık derken diğer tüm sorunları ya unuttuk, ya rafa, ya da güncel deyimle buzdolabına kaldırdık. Terör devam ediyor, şehit cenazeleri geliyor, turizm can çekişiyor, yoksulluk artarak sürüyor. Aile Bakanlığı yardıma muhtaç sayısını 9 milyon 200 bin olarak açıklıyor. Bitmedi, aklımıza takılan ve yanıtı beklenen sorular var, bir türlü çözülemeyen sorunlar var, şimdilik sırada sadece darbe, onun yıkıntıları, artan terör ve Fırat Kalkanı var…

Örneğin her kademede eğitim kurumlarına vurulan darbeyi, askeriyenin, emniyetin, sağlığın bin bir türlü hileyle nasıl ele geçirildiğini “aldatıldık” diye açıklıyoruz. Akla karayı “kandırıldık” diye izah ediyoruz, unutup geçiyoruz, ya da üstünü örtüyoruz…

Yine AKP iktidarının soru sevmediğini, soru önergelerine cevap vermeyi gereksiz bulduğunu, örneğin son yasama yılında 6 bin 387 yazılı soru önergesinden sadece 440’nın yasal sürede yanıtlandığını, soru sevmeyen bakanlıkların başında da Kültür, Adalet ve Ulaştırma Bakanlıklarının geldiğini biliyoruz…

Biraz eskise de başka ilginç bir haber daha var! TBMM, 15 Temmuz darbe girişiminin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurmuştu ya! CHP, MHP, HDP üye vermiş, AKP vermemişti ya! Zamandan kazanıp işi uzatacaklardı ya! Kaşla göz arasında alınan kararlarla, kanun hükmünde (KHK) kararnamelerle ülkeyi yönetenler acaba bu komisyona neden üye vermez ki diye düşünürken müjdeli haber gelip, AKP komisyona iki vekil yollamıştı ya! Komisyona seçilen isimler oldukça ilginçti ya! Gelin nedenini bir kez daha hatırlayalım;

Üyelerden Kocabıyık olanı geçmişte Gülen için şunları demişti; “F.G son bin yılın en büyük Türk büyüklerinden biridir. Ona düşmanlık edenlerin utanması ve oturup bin kere düşünmesi gerekir. Son ABD seyahatimde F.Gülen Hocaefendi ve öğrencilerinin Türk Milleti’nin şanı ve şerefi için neleri başardıklarını gözlerimle gördüm. Kimse bana bu ülkede milliyetçilik, vatanseverlik, Atatürkçülük mavalları okumasın. Gitsin ve çağımızın Alperenleri olan F. Gülen ve öğrencilerinin dünyanın 115 ülkesinde Türk Milleti için neler yaptıklarını ve ne mucizeler gerçekleştirdiklerini bir görsün.”

İzmir’den çıkan ve darbe girişimini araştıracak olan komisyonda görevlendirilen vekil bunları derken, Yozgat eski başsavcısı olan Burdur milletvekili Reşat Petek adlı diğer komisyon üyesi vekil ise televizyon ekranlarında; “Fetullah Hoca’ya laf söyleyemezsiniz” diye çıkışlar yapan bir zattı. AKP tarafından seçilen bu iki vekil, bu komisyonu iyi çalıştırdı mı, sonuca hemen ulaştırdı mı bilmiyoruz!

Bildiğimiz o ki; siz boş verin bizi yakından izleyen batı başkentlerinin; Türkiye ile yola devam mı tamam mı diye tartışmalarına, ya da ip inceldiği yerden kopsun demelerine ve bu kararı almalarına gerekçe olarak da Erdoğan’ın sürekli olarak iç ve dış düşman aradığını söylemelerine! Batı bizi, yöneticilerimizin başarısından açtığımız köprülere kadar her anlamda kıskanıyor, birlik ve bütünlüğümüzü bozmak istiyor vesselam!

Baksanıza yılbaşı gecesi 39 kişinin yaşamını yitirdiği son saldırı için Bekir Bozdağ ne dedi; “Hiçbir terör saldırısı birliğimizi bozamayacak, kardeşliğimizi yok edemeyecek, terörle etkin mücadelemizi zaafa uğratamayacaktır.” Nokta!
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87